Про компанію

Візит представників Цеппелін та ДТЕК Енерго на шахту в Німеччині

Візит представників Цеппелін та ДТЕК Енерго на шахту в Німеччині

У жовтні поточного року Центром з розвитку підземного бізнесу групи «Цеппелін» Underground Competence Centre був організований візит представників компанії клієнта ДТЕК Енерго на шахту «РАГ Антрацит Іббенбюрен» (RAG Anthrazit Ibbenbüren GmbH), яка знаходиться в м. Іббенбюрен в землі Північна Рейн-Вестфалія .

Видобуток вугілля є давньою німецької традицією - в Рурській області Німеччини вугілля видобувають ще з XIV століття. Вугільна промисловість свого часу була основоположною для економіки Німеччини, тому фахівцям ДТЕК Енерго, які побували на шахті, в першу чергу був цікавий досвід експлуатації і організація робіт на родовищі.

Шахта «Іббенбюрен» одна з найглибших кам'яновугільних шахт в світі (глибина видобутку - 1545 м). На сьогодні відпрацювання родовища антрациту ведеться за допомогою двох стругових комплексів САТ: вже зарекомендувавшої себе моделі GH1600 (видобуток вугілля з пласта висотою 1,3 метра) та найсучаснішої моделі GH800B (видобуток вугілля з пласта мінімальною висотою 0,8 метра). Вивчення досвіду видобутку вугілля з тонких пластів за допомогою CAT GH800B також було однією з основних задач при відвідуванні шахти.


Згідно з проектом закону про закриття вугільних шахт, схваленого німецьким урядом ще в 1990-х роках, видобуток на останній шахті в Німеччині буде припинено в 2018 році. Шахта «Іббенбюрен» якраз і стане останнім вугледобувним підприємством Німеччини, і те, що в останні роки роботи на шахті використовується стругова техніка Caterpillar, є дуже символічним. Справа в тому, що перша автоматизована стругова установка, яка згодом пройшла велику кількість удосконалень попередниками Caterpillar - компаніями Westfalia, DBT і Buсyrus, - була запатентована і вперше випробувана на шахті «Іббенбюрен» в березні 1941 року.

Другий день візиту був присвячений відвіданню штаб-квартири групи «Цеппелін» у Гархінгу. Після теплого прийому гості познайомилися з історією концерну Цеппелін і змогли в прямому сенсі до неї доторкнутися: в центральному холі штаб-квартири знаходиться частина гвинта справжнього дирижабля виробництва Zeppelin. Продовжили програму ознайомча екскурсія по території та інформація про поточний стан справ в концерні.

Після цього була проведена зустріч з членами правління групи і топ-менеджментом компанії Цеппелін. Г-н Думлер ще раз подякував керівництву ДТЕК Енерго за прийняте рішення про подальшу співпрацю в напрямку underground mining. В рамках візиту керівництвом заводу Caterpillar Global Mining GmbH (м. Люнен, Німеччина), який і спеціалізується на випуску обладнання для виїмки пластових родовищ корисних копалин (вугілля, мідь тощо), а також жилоподібних покладів твердих порід, була представлена майбутня стратегія щодо розвитку лінійки підземного обладнання, в тому числі і того, яке експлуатується на шахті, що входить до складу ДТЕК Енерго.

Основний же час зустрічі сторони присвятили обговоренню спільного проекту «Rotaing Plow». Даний проект передбачає можливість скорочення часу на проведення перемонтажа стругового комплексу в підземних умовах, тим самим збільшуючи кількість продуктивних днів і відповідно кількість видобутого вугілля за рік. Додатково було проведено ряд презентацій потенційно цікавих проектів на майбутнє, а також підведені підсумки співпраці в поточному році.

Всі учасники залишились задоволені зустріччю і плідним обговоренням всіх піднятих питань. Представники компанії ДТЕК Енерго висловили подяку всім учасникам Underground Competence Centre* за високий рівень організації поїздки.


ДТЭК Энерго - операційна компанія, що відповідає за видобуток вугілля, генерацію і дистрибуцію електроенергії в структурі енергетичного холдингу ДТЕК.

У портфель активів по видобутку вугілля, тепловій енергетиці і дистрибуції входять 17 шахт і 5 вуглезбагачувальних фабрик, 9 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю понад 17 ГВт, 4 підприємства з дистрибуції електроенергії, які обслуговують 3,3 млн побутових споживачів і 82,5 тис. підприємств.

Відпуск електроенергії генеруючими підприємствами ДТЕК у 2016 році склав 40,1 млрд кВт∙год, з яких 608 млн кВт∙год забезпечила ВЕС, передача електроенергії по мережах - 45,8 млрд кВт∙год, видобуток вугілля - 31,2 млн тонн, видобуток природного газу - 1,6 млрд куб. м.

Цеппелін Україна співпрацює з ДТЕК Енерго вже не перший рік. Буквально перед поїздкою клієнтом було підтверджено замовлення на виготовлення рештачного става лавного конвеєра AFC PF3/822 для стругового комплексу. З огляду на складні гірничо-геологічні умови шахти «Степова» ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля», на якій експлуатується даний комплекс, інженери Caterpillar Global Mining GmbH розробили проект посилення рештачного става, що дозволить забезпечити безперебійну роботу стругового комплексу на наступні 2-4 роки.

* Underground Competence Centre - Центр з розвитку підземного бізнесу групи «Цеппелін», до складу якого входять фахівці Zeppelin Baumaschinen GmbH, Zeppelin International AG, Zeppelin Ukraine TOV, Zeppelin Russland, а також Caterpillar Global Mining GmbH.

до всіх новин

інші Новини

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше
перейти до всіх новин