Як збільшити продуктивність ущільнення покриття до 40%?

Як збільшити продуктивність ущільнення покриття до 40%?
MDP - унікальна система контролю ущільнення Cat ®!

Система MDP (Machine Drive Power) - це принципово нова технологія вимірювання ступеня ущільнення ґрунту, яка допомагає операторам визначати, коли несуча здатність ущільнювального ґрунту досягає заданого рівня, що дозволяє переходити на наступну ділянку.

Чому ця система краще?

Система MDP дає більш стабільні результати у порівнянні з іншими вимірювальними системами ґрунтових котків, оскільки базується на більш безпосередньому способі оцінки несучої здатності ґрунту, що гарантує - ґрунт буде витримувати навантаження.

Система MDP вимірює саме те, що дійсно необхідно. Це робить її застосування на робочих об'єктах більш доцільним і корисним. Система MDP здійснює вимірювання на глибині, яка ближча до товщини типового шару відсипання, таким чином, вимірюється безпосередньо ущільнювальний матеріал.

Система MDP є більш універсальною, що розширює сферу її застосування.

  • Система MDP працює на ґрунтах будь-яких типів: зернистих, напівзв’язних і зв'язних.
  • Система MDP може застосовуватися на котках будь-якого типу: з кулачковими вальцями, гладкими вальцями і вальцями, оснащеними збірними обичайками з кулачками.
  • Система MDP може працювати при ввімкненій або вимкненій системі віброзбудження, що дозволяє застосовувати її на котках зі статичними вальцями.
Як це працює?

Принцип дії системи MDP заснований на опорі коченню.

Уявіть собі, що ви штовхаєте тачку спочатку по бетонній доріжці, а потім по м'якому садовому ґрунті. Штовхання тачки по бетонній поверхні вимагає мінімального зусилля, однак щоб змусити її їхати по садовому ґрунту потрібно докласти значних зусиль. Це пояснюється тим, що бетон, маючи більш високу жорсткість і несучу здатність, створює тверду опору для колеса, що не прогинається під його вагою. Система MDP вимірює потужність, затрачену ґрунтовим катком на просування по ґрунту, і ця потужність є показником несучої здатності.

Як використовувати систему?
01
Вибір значення ступеню ущільнення

На ділянці для пробної укатки ущільнення ґрунту слід здійснювати до того, як зміна значення при кожному додатковому проході знизиться до менш ніж трьох одиниць.

Запам'ятайте значення параметра MDP, що відображається на ЖК-екрані.

АБО

Слід виконати прохід котка по ділянці, ступінь ущільнення якого відома і відповідає технічним умовам на ущільнення.

Запам'ятайте значення параметра MDP, що відображається на ЖК-екрані.

02
Укатка

Ущільнення ґрунту проводиться з ввімкненою системою віброзбудження і використанням параметра MDP в якості цільового показника. Проходи здійснюються до тих пір, поки значення параметра MDP не досягне необхідного значення MDP ± 2 одиниці.

свідчити про необхідність регулювання вологості або присутності під поверхнею ґрунту проблемних місць.

03
Перевірка
  • Вимкнути систему віброзбудження.
  • Провести укочування на швидкості нижче 3 км / год.
  • Здійснювати укочування в нижньому діапазоні швидкостей ходу.
  • Реєструвати показники під час руху переднім ходом.

Рекомендується здійснювати рух за певною схемою, щоб зберігати орієнтири і забезпечити повне охоплення ущільненої зони.

Розширення функціональних можливостей

Система MDP, що входить до складу системи контролю ущільнення Cat®, є системою вимірювання ступеня ущільнення, яка може бути розширена відповідно до вимог клієнта. Таким чином, клієнт може почати з замовлення базової комплектації і при необхідності нарощувати функціональний потенціал системи.

Базова система вимірювання включає систему вимірювання на основі технології MDP. Згодом можна додати функцію складання карт проходів котка з двома рівнями точності. Існує також офісне програмне забезпечення, що дозволяє “витягти” максимум корисної інформації з зібраних даних.

КЛЮЧОВИЙ ФАКТОР - ДОСТОВІРНІСТЬ РЕЗУЛЬТАТІВ

Вимірювання ущільнення ґрунту системою на базі акселерометра дає хороші результати в певних умовах застосування, але може і приводити до помилок.

Machine Drive Power (MDP) - це нова, інноваційна технологія. Caterpillar - єдина компанія, яка пропонує системи на основі цієї технології!

Система MDP здійснює вимірювання на глибині, яка близька до товщини шару відсипання, що дозволяє отримувати більш стабільні результати в порівнянні з системами на основі акселерометрів, навіть в умовах зв'язних ґрунтів. Крім того, вона має більш широку сферу застосування.

 
до всіх статей

інші Статті

Ущільнювач ґрунту SEM 512
дізнатись більше

Гусеничний бульдозер SEM 816D LGP
дізнатись більше

ПОРАДИ З ПІДБОРУ ФРЕЗ ДЛЯ НАВАНТУЖУВАЧІВ З БОРТОВИМ ПОВОРОТОМ.
дізнатись більше

Гусеничний екскаватор Caterpillar 320 GX.
дізнатись більше
перейти до всіх статей