Про компанію

Єдиний в Україні симулятор Сaterpillar для навчання операторів

Єдиний в Україні симулятор Сaterpillar для навчання операторів

Єдиний в Україні: на Інгулецькому ГЗК для навчання використовують симулятор Сaterpillar!

Щоб бути кращим, потрібно бути більш підготовленим. Перший тренажер-симулятор в країні, призначений для навчання та покращення робочих навичок операторів самоскидів для гірничовидобувної галузі від Сaterpillar, почав свою роботу на Інгулецькому гірничо-збагачувальному комбінаті. Тренажер дозволяє в найкоротші терміни, без використання паливно-мастильних матеріалів і ресурсу техніки, в абсолютній безпеці та без ризику пошкодження машини, підготувати операторів самоскидів та навчити їх ефективному й безпечному водінню, заощадивши підприємству мільйони гривень. А також підготувати операторів до нового етапу розвитку гірничовидобувної галузі - впровадженню технологій «цифрового кар'єра» та автономного водіння техніки. Адже головна цінність - людина, її час, безпека, здоров'я.

«На Інгулецькому ГЗК працює 27 одиниць техніки Сaterpillar. Це самоскиди, колісні та гусеничні бульдозери, навантажувачі. І важливо, щоб оператори могли повністю використовувати можливості сучасних машин. Для цього на комбінаті існують різні навчальні програми. А завдяки симулятору Сaterpillar заняття будуть більш інтерактивними. Курс - розробка виробника техніки. У ньому враховано специфіку машин», - відмітив генеральний директор Інгулецького ГЗК компанії Метінвест Олександр Герасимчук.

Головна цінність нового обладнання - воно показує помилки відразу, а не коли вони перетворюються на дорогий ремонт. Як показала практика, навіть кращі оператори мають навички, які знижують ефективність роботи. Олег Гартман - тренер-інструктор Цеппелін Україна показав симулятор в роботі й дав можливість бажаючим перевірити свої компетенції.

Єдиний в Україні симулятор Сaterpillar для навчання операторів 1
Єдиний в Україні симулятор Сaterpillar для навчання операторів 2
Єдиний в Україні симулятор Сaterpillar для навчання операторів 3

«Компанію Цеппелін з Інгулецьким ГЗК пов'язує багаторічне партнерство. Ми не тільки поставляємо техніку, а й пропонуємо проєкти постійного поліпшення. Даний симулятор є одним з інструментів підвищення ефективності та зниження витрат пального при використанні автомобілів великої вантажопідйомності. А це є одним з основних інструментів зменшення витрат на видобуток гірської маси. Також майстерність оператора дуже важлива, щоб забезпечити мінімальні простої, знизити витрати на ремонт. Ці показники в результаті дозволять підвищити продуктивність і зменшити кількість обладнання, що використовується в кар'єрі», - підкреслив керівник відділу гірської техніки Цеппелін Україна Володимир Омеляновський.

В автопарку ІнГЗК - 12 самоскидів Сaterpillar. Навчання на новому симуляторі пройдуть всі водії, а так само підмінні оператори. Тренажер призначений як для досвідчених водіїв, так і новачків, які тільки знайомляться з технікою.

«Від кваліфікації водія та оператора залежить багато чого. В першу чергу особиста і колективна безпека, а також збереження техніки, на якій він працює. У нас багато водіїв, які гідно себе зарекомендували. Це Геннадій Сербін, Олександр Любиченко. В кінці минулого року вони побували в навчально-демонстраційному центрі Caterpillar в Малазі, де ще більше відточили свої навички. Вони приїхали туди підготовленими водіями. І побачили свої помилки. Тепер отриманим досвідом діляться з колегами, оскільки люди, навички, кваліфікація - це безцінний внесок у наше виробництво», - розповів начальник цеху технологічного автотранспорту Інгулецького ГЗК компанії Метінвест Віктор Мірошниченко.

На ІнГЗК відзначають, що навчання співробітників на симуляторі нового покоління дозволить значно підвищити безпеку виконання робіт. А разом з цим збільшити продуктивність роботи самоскидів, максимально використовувати можливості техніки.

до всіх новин

інші Новини

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше
перейти до всіх новин