Про компанію

Історія створення Caterpillar

Історія створення Caterpillar
На перетині 19-х е 20-х ст. трактори були великими і дуже важкими. Часто вони застрявали в грунті і виявлялися абсолютно непридатними для подальшого використання, що ставало проблемою для аграріїв того часу. Але одного разу американський інженер Бенджамін Холт вирішив цю задачу.

Один зі старших братів Бенджаміна заснував компанію "Holt Manufacturing". Саме там майбутній інженер і почав свою кар'єру. Компанія займалася виготовленням дерев'яних вагонних і трамвайних коліс, тому спочатку розкрити свій потенціал Бенджамін не міг. Але пізніше Holt Manufacturing почали виробляти власні трактори, і перед кожним працівником відкривалися нові можливості.



Перше, що зробив Бенджамін Холт, після трансформації компанії, це збільшив розмір коліс до 1,8 м в ширину і 4,6 м в діаметрі. Але вирішивши таким чином одну проблему, він створив іншу. Трактори з такими габаритами стали повільними і дорогими в обслуговуванні.

1904 рік став ключовим для майбутнього компанії. Холт зробив першу модель гусеничної основи, за базу для якої взяв дерев'яні бруски, пов'язані ланцюгами. Чарльз Клементс - перший, хто помітив схожість нової техніки з гусеницею. Аналогія дуже сподобалася братам Холт і з того часу ходову систему називають гусеницями.



За часів Першої світової гусениці Холта зіграли особливо важливу роль. Хоча ходова система не була призначена для бойових дій, уряди Англії, Росії і Франції вважали за потрібне використовувати її в техніці для транспортування припасів і артилерії. Так, війна допомогла заробити братам Холт перший серйозний капітал. Але після її закінчення машини виявилися непридатними для використання в сільському господарстві. До того ж компанії загрожувала ще одна небезпека - поява конкурента "C. L. Best Gas Tractor".



Коли на 72 році життя Бенджамін Холт помер, Holt Manufacturing опинилася під загрозою закриття через борги. Щоб врятувати підприємство банк-позичальник поставив там свого менеджера - Томаса Бакстера. Як виявилося пізніше, це був відмінний хід. Бакстер переорієнтував виробництво на невеликі мобільні машини, які стали дуже популярними серед фермерів.



У 1925 році, забувши про колишню конкурентну боротьбу, C. L. Best Tractor і Holt Manufacturing об'єднуються. Тоді і був створений всесвітньо відомий бренд "Caterpillar Tractor". Уже в 1928 Сat запустила в масове виготовлення будівельну техніку, а саме навантажувачі та грейдери. Постійний розвиток і вдосконалення моделей сприяло тому, що сьогодні компанія Caterpillar визнана лідером серед світових виробників будівельної техніки.


до всіх новин

інші Новини

12.02.2024

“Цеппелін Україна” взяла участь у найбільшій конференції для спеціалістів в агро – Refarm у м. Львів.
дізнатись більше

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше
перейти до всіх новин