Про компанію

На що звернути увагу при покупці екскаватора-навантажувача?

На що звернути увагу при покупці екскаватора-навантажувача?

Сучасний ринок спецтехніки пропонує величезний вибір найрізноманітніших моделей і комплектацій екскаваторів-навантажувачів - універсальної техніки для роботи з землею та сипучими матеріалами. Через це виникає питання: як вибрати екскаватор-навантажувач, і на що важливо звернути увагу при купівлі техніки?

Щоб ви зробили правильний вибір і не переплачували за непотрібний вашому підприємству функціонал, ми зібрали найбільш важливі критерії вибору екскаватора-навантажувача.

    

Потужність

Розрізняють легкі, середні, важкі і великовантажні екскаватори-навантажувачі.

  • Легка спецтехніка (до 2 т) ідеально підходить для роботи на вузьких вулицях і майданчиках з обмеженим простором.

  • Середні (від 2 до 4 т) і важкі (до 10 т) моделі застосовуються для укладання асфальту, прокладки комунікацій, риття траншей, котлованів.

  • Великовантажні (понад 20 т) використовуються для виконання великих обсягів земляних робіт, в кар'єрах.

Щоб уникнути перевантажень і поломки техніки, краще вибирати екскаватор-навантажувач, потужність якого буде на 10-20% вище, ніж вам необхідно. Зверніть увагу - вантажопідйомність моделі залежить не тільки від потужності.

Колісна частина

Передні і задні колеса екскаватора-навантажувача можуть бути як рівновеликими, так і різновеликими. Радіус повороту у різноколісніка менше, на ньому краще проглядаються нижні кути переднього фронтального ковша. Великий плюс рівноколісніка - це маневреність на сирому грунті, хоча конструкція моста в такій моделі складніше. Моделям з рівновеликими колесами доступний крабовий хід - корисна функція для техніки, яка буде експлуатуватися в умовах обмеженого простору.

Повний привід забезпечує більшу стійкість моделі.

Комфорт і ергономіка кабіни

Кабіна - один з найважливіших критеріїв вибору техніки. Ніщо не повинно відволікати робітника від виконання робочого завдання. Ергономічна кабіна екскаватора-навантажувача зі зручним розташуванням панелі управління дозволить оператору залишатися максимально продуктивним протягом всієї робочої зміни.

Оснащення

Основні робочі органи екскаватора-навантажувача - навантажувальний і екскаваторний ківш. Навантажувальний ковш використовується для захоплення, скрепера, і як підйомник. Екскаваторна стріла з кареткою, що рухається, дорожче, але може переміщатися в бік відносно центральної осі.

Якщо ви купуєте вживаний екскаватор-навантажувач, огляд і діагностика техніки - обов'язкові. Дізнайтеся у попереднього власника умови експлуатації машини (наприклад, якщо під час виконання завдань техніка контактувала з водою, знос деталей буде вище). При покупці без посередників обов'язково вивчіть документи, які підтверджують своєчасне обслуговування моделі. Купуючи техніку через офіційного дилера запитаєте про гарантії і можливості сервісного обслуговування.

    

Обираючи екскаватор-навантажувач, зверніть свою увагу на машини компанії Caterpillar - світового лідера на ринку спецтехніки.

до всіх новин

інші Новини

12.02.2024

“Цеппелін Україна” взяла участь у найбільшій конференції для спеціалістів в агро – Refarm у м. Львів.
дізнатись більше

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше
перейти до всіх новин