Про компанію

Нова стругова установка GH800B доступна вже в Україні

Нова стругова установка GH800B доступна вже в Україні
Компанія Caterpillar® розробила новий струговий комплекс Cat® GH800B для роботи в тонких вугільних пластах довгими забоями. Виїмка запасів вугілля з тонких пластів, що раніше не розглядувалися для відпрацювання з різних причин, є актуальним питанням для енергетичного сектора України на сьогоднішній день. Грунтуючись на зарекомендованих раніше стругових комплексах GH1600 і GH800 (в тому числі і експлуатованих в Україні) команда розробників Caterpillar з г.Люнен, Німеччина спільно з інженерами шахти Ibbenbüren, Німеччина, розробили і сконструювали струговий комплекс для розробки в тому числі вугілля антрацитної групи з мінімальною середньою потужністю пласта 0,85 м. Результатом спільної роботи є експлуатація нової установки GH800B в умовах шахти Ibbenbüren, де потужності пластів, що виймаються, не перевищують 1,0 м.

Стругова установка Cat GH800 зі встановленою потужністю 2х400 кВт використовувалася для виймання пластів потужністю від 0,9 до 2,0 м, незалежно від твердості вугілля і кута нахилу пласта. Однак, чим тонший вугільний пласт, тим процес його виїмки стає більш трудомістким.

Гнучкість, надійність, ефективність і працездатність всієї системи мали бути покращені задля забезпечення максимальної продуктивності для такої малої потужності пласта, та кілька ключових модифікацій дозволили досягти цього.

Модифікація забійного конвеєра AFC для нового стругового комплексу GH800B включає в себе використання лінійних рештаків PF4 зі змінними верхніми плитами, а також використання нової направляючої струга, виконаної з одного литого компонента, яка тим самим забезпечує підвищену міцність у порівнянні з використовуваною раніше зварною направляючою.



Розміри корпусу стругової установки GH800B (від мінімального 0,75 м до максимального 1,55 м) дозволяють ще краще адаптувати установку для виїмки тонких пластів. Нова форма з обох боків корпусу струга дозволяє завантажувати більше вугілля на забійний конвеєр, а також знижує втрати потужності, споживаної в процесі виїмки вугілля. GH800B володіє ефективною системою управління горизонтом, яка забезпечує можливість виїмки вугілля без присічки гірських порід.

Механізоване кріплення Cat також спеціально спроектовано для роботи в комплексі з GH800B. Укорочені перекриття дозволяють уникнути контакту зі стругом навіть в максимально низькому положенні. Також перекриття кріплення стали на 8 см тонше для того, щоб забезпечити більшу ергономіку робочого простору для працівників очисного вибою. Послідовна робота зрошувальних форсунок, встановлених на перекритті та синхронізованих з рухом стругової установки, значно знижує утворення пилу в обмежених умовах очисного вибою.

Автоматизована система управління всім стругових комплексом, нарівні з дистанційним пультом управління та контролю, дозволяють досягати високих показників продуктивності без присутності персоналу в забої. Дана система збільшує безпеку та знижує операційні витрати.

Новий струговий комплекс GH800B був введений в експлуатацію на шахті Ibbenbüren в VI кварталі 2014 року. На додаток до значного добового видобутку, застосування нового комплексу знизило операційні витрати та витрати на обслуговування на 50% порівняно з витратами при відпрацюванні попереднього забою. Швидкість посування очисного вибою, що склала близько 10 м на добу., Показує дійсно необмежені можливості нового стругового комплексу.

Докладніше про новий струговий комплекс Cat® GH800B...

Більш детальна інформація про лінійку продукції для підземних робіт представлена в розділі Техніка для підземних робіт.

до всіх новин

інші Новини

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше
перейти до всіх новин