Про компанію

Огляд комплексу глибинної розробки пластів

Огляд комплексу глибинної розробки пластів

Комплекс глибинної розробки пластів (КГРП) може розробляти близько 110 тисяч метротонних порід на місяць. Час розробки залежить від висоти шару. КГРП поєднує маніпуляції під ґрунтом із надземними роботами. Маючи універсальні пристрої він дозволяє максимально безпечно і ефективно здійснювати забір породи з шару, що вийшов на поверхню.

Глибокі розробки

Це тип маніпуляцій, який є надійним і перевіреним методом розробки породи в глибоких шарах, розміщених горизонтально. У процесі застосування такої методики комбайн, що функціонує безперервно, занурюється під ґрунт і виконує операції перед шаром породи. КГРП розташований на дні кар'єру або перед шаром, що найбільш розробляється і створює в ньому довгі паралельні забої. Ріжучий пристрій, керований дистанційно, втягується в шар вугілля штангами балок, що штовхають, які передають видобуту породу в відвал. У процесі циклу видобутку працюють всього 3-4 працівника. У підземеллі на даний момент немає персоналу.

Відкритий метод добування

Розробка пластів вугілля із поверхні використовується тоді, коли шар розташований під незначним шаром ґрунту. Видобуток породи відбувається під остаточною лінією кар'єру після досягнення граничної смуги з огляду на питання економії та стану поверхневого ґрунту. Створення пластів вугілля на поверхні у вигляді комплексного модуля виконується найбільш якісно.

Контурний видобуток

У горах комплекс глибинної розробки пластів Cat здатний просуватися шаром вугілля вздовж більш високої частини.

Видобуток із траншеї

Агрегат комплексної розробки вугільної породи здатний здійснювати виїмку вугілля із двох частин утвореної для цих операцій траншеї. Дана техніка виїмки використовується у разі, коли неможливо здійснювати роботи у кар'єрі.

З метою виявлення найякісніших методів застосування можливостей модуля глибокої розробки шарів вугільної породи фахівці повинні оцінити геологічні фактори та здійснити планування гірських робіт.

Плюси комплексного модуля Cat

Комплекс глибинної розробки пластів управляється за допомогою 3-4 чоловік і здійснює від 27-36 метротон за одну людину-час. Відмінний рівень продуктивності агрегату вдається досягти за рахунок наступних інновацій:

  • технологічні ножові модулі;
  • блок силової голівки.

КГРП легка в обслуговуванні. Пристрій агрегату можна розбирати на окремі частини та без проблем перевозити на різні дистанції.

Вигідні умови для експлуатації оператора

КГРП Cat обладнаний зручною кабіною, вікна якої дозволяють добре бачити пласти та кожну дію процесу видобутку. Тому розробка пластів вугілля з покриття проходить під регулярним контролем оператора. Кабіна обладнана кондиціонером та двома сенсорними дисплеями, які надають доступ до всіх потрібних даних та систем управління.

Маневреність агрегату

Комплекс глибинної розробки пластів Caterpillar здатний функціонувати навіть на уступах, ширина яких не вище 18 метрів. Більше того, це саморухома машина, а в поєднанні з оперативним переналаштуванням місце розробки можна без проблем змінювати і перевозити вугілля в тісних просторах.

до всіх новин

інші Новини

12.02.2024

“Цеппелін Україна” взяла участь у найбільшій конференції для спеціалістів в агро – Refarm у м. Львів.
дізнатись більше

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше
перейти до всіх новин