Про компанію

Особливості конструкції самоскидів CAT® 789D

Особливості конструкції самоскидів CAT® 789D

Кар'єрні самоскиди користуються особливим попитом у гірничодобувній сфері. Колісні машини з самоскидним кузовом активно застосовуються у вугільних шахтах і на рудних родовищах. Крім видобутку корисних копалин гірські моделі застосовуються на розвантаження морських судів і зведенні масштабних об'єктів.

Двигун Cat

Гірський самоскид 789D оснащується турбодизельним двигуном Cat 3516C, який відрізняється високою потужністю та надійністю. 4-х тактний шестициліндровий мотор характеризується запасом крутного моменту 23%. Властивості силової машини гарантують вражаючу прохідність техніки в гірській і кар'єрному середовищі. Завдяки тяговому зусиллю Cat 789D вільно пересувається по бездоріжжю, з легкістю долаючи перешкоди без втрати швидкості. Турбодизель з великим об'ємом може розвивати більш високу потужність на низьких обертах. Проміжний охолоджувач наддуву АТААС забезпечує підтримку в повітрязабірнику мінімальної температури, зводячи до мінімуму споживання пального та кількість токсичних викидів. Стан двигуна контролюється за допомогою електроніки. Якісний мотор є запорукою продуктивності спецобладнання.

Коробка передач

Cat 789 D оснащується механічною силовою передачею і КП з перемиканням під навантаженням, за рахунок чого забезпечується керованість гірського спецтранспорту на областях з високим опором коченню. Постійна потужність на великих обертах досягається завдяки прямому впорскуванню. Конструкція 6-ступінчастої коробки планетарного зразка розрахована на тривале використання з підвищеними міжсервісними інтервалами.

Промисловий транспорт від Caterpillar оснащується електронними системами автоматизації робочих процесів. З метою управління коробкою передач застосовується ТСС. Плавність перемикання на обертах досягається на основі даних про швидкість обертання коленвала, що потрапляють в систему. Електронне керування призводить до зменшення зносу муфт і вдосконалює експлуатаційні якості самоскида Cat 789D.

Особливості конструкції самоскидів CAT® 789D 1
Особливості конструкції самоскидів CAT® 789D 2
Кузов самоскида

Пристрій кузова багато в чому визначає якість техніки в ході виконання окремих видів робіт. Для моделі Cat 789D пропонується кузов вантажопідйомністю 177-188 тонн в різних версіях.

Зносостійка металева конструкція виготовляється для рівномірного розподілу навантажень. Виходячи з особливостей експлуатації можна вибрати сталеве або гумове покриття для захисту кузова. Модель Cat 789D обладнується продуктивним підйомним пристроєм. Потужна система гідравліки забезпечує швидке навантаження самосвального кузова.

Несучі конструкції

Рама коробчатого перетину посилюється в зонах підвищених навантажень допоміжними компонентами. Ключові елементи виробляються з вуглецевої сталі. Міцна і надійна зварна конструкція відрізняється стійкістю до ударних навантажень. Литі складові для рами самоскида випускаються з ребрами жорсткості та великим радіусом заокруглення. Розміщення зварювальних швів в області низьких навантажень забезпечує відмінну міцність.

до всіх новин

інші Новини

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше
перейти до всіх новин