Про компанію

Особливості подовження експлуатаційного терміну гідромолотів

Особливості подовження експлуатаційного терміну гідромолотів

З метою продовження експлуатаційного періоду змінного пристосування гідравлічний молот необхідно встановлювати на об'єкт, що руйнується, таким способом, щоб його поздовжня вісь була перпендикулярною ураженому покриттю. У цій ситуації зменшується ймовірність ковзання інструменту та знижуються радіальні навантаження на інструмент, що утворюються у процесі удару. Великі навантаження сприяють оперативному виходу з ладу напрямних втулок гідравлічного молота і безпосередньо самого інструменту, а в складних ситуаціях призводять до поломок під впливом великого моменту.

Коли оброблюваний продукт не піддається руйнуванням під впливом гідравлічного молота протягом 15-30 секунд, тоді можна переставити його на іншу область, ближче до краю, тобто до вільної зони. Ця перестановка потрібна не тільки для досягнення максимальної продуктивності, але і для забезпечення збереження змінної зброї гідромолота. В процесі тривалої безперебійної роботи на одній ділянці гострий кінець інструменту здатний розігріватися, що сприяє відпуску загартованого металу. В даному варіанті вістря інструменту втрачає свою міцність і оперативно виходить з ладу або втрачає свою форму. У ході заклинювання робочого інструменту в оброблюваному продукті не варто намагатися звільнити його різкими діями робочої техніки або перебігом екскаватора, що може сприяти виходу з ладу зброї.

Особливості подовження експлуатаційного терміну гідромолотів 1
Особливості подовження експлуатаційного терміну гідромолотів 2

У процесі експлуатації молота хвостовик інструменту пересувається у напрямних втулках. У зв'язку з тим, що майже неможливе притискання молота по поздовжній осі, хвостовик інструменту відчуває вплив суттєвої сили тертя. Крім іншого, в зазор між інструментами і втулками неминуче проникають абразивні частинки бруду від продукту, що руйнується. Інструмент і втулки входять до числа тих, що швидко виходять з ладу і на них не поширюються гарантійні зобов'язання заводів-виробників, тому з метою продовження експлуатаційного періоду дана пара з тертям завжди повинна бути оброблена мастилом. Досвід показує, що оновлювати мастило необхідно кожні 2-3 години роботи молота, а в процесі роботи в інтенсивно запиленій ділянці ще частіше. Мастило оновлюється за допомогою прес-маслянки, яка встановлена в буксі гідравлічного молота. Щоб досягти кращих результатів, потрібно використовувати консистентні мастила для зовнішнього тертя, які містять графіт або дисульфіт молібдену.

Під час використання гідравлічного молота слід систематично виконувати перевірку величини зазору між хвостовиком інструменту та втулкою. Нерідко можна спостерігати, що інструмент вільно пересувається у втулці. Це попереджувальний знак про те, що необхідна зміна інструменту та втулок. Допустиме зношування пари інструмент-втулка безпосередньо залежить від величини посадкового діаметра хвостовика.

Допустима відстань у парі, яка утворюється в результаті виходу з ладу не повинна бути більшою за 5-6% від значення номінального посадкового діаметра. Деякі фільтри в комплекті обладнання для обслуговування гідравлічного молота використовують шаблон швидкого виявлення допустимого значення виходу з експлуатації без застосування вимірювальних засобів.

У процесі притискання гідравлічного молота до продукту, що обробляється, інструмент в результаті наявності зазору відхиляється в бік від осі гідравлічного молота і його вісь перехрещується з віссю бойка. Чим більший кут між цими осями, тим більша радіальна частина сили, що виникає при ударі. Тому при великих зазорах на обладнання діють великі згинальні моменти, завдяки чому підвищується швидкість зношування і в результаті інструмент ушкоджується.

до всіх новин

інші Новини

12.02.2024

“Цеппелін Україна” взяла участь у найбільшій конференції для спеціалістів в агро – Refarm у м. Львів.
дізнатись більше

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше
перейти до всіх новин