Про компанію

Сфери застосування біогазу

Сфери застосування біогазу

Термін «біогаз» сьогодні вживається всюди. До нього можна віднести найрізноманітніші види газового пального. Для сировини з метою отримання біогазу може застосовуватися майже вся органіка. Таку сільськогосподарську сировину, як гній, стічні води очисних комунікацій, рослинні матеріали, відходи і ін.

Установки Caterpillar задіють і позиціонують себе, як системи, що виробляють електрику і тепло. Ефективне сервісне обслуговування і грамотно побудована система постачання запасних деталей і витратних матеріалів від Цеппелін Україна збільшують рівень надійності і безперебійності роботи техніки Caterpillar.

Біогаз в сільськогосподарській сфері

Торгова марка Caterpillar пропонує ефективні рішення з застосуванням біогазу. Початкові фінансові вкладення гарантують суттєву економію на довгостроковій основі і зменшення шкідливого впливу на навколишнє середовище. Біогаз, який є побічною сировиною сільськогосподарських маніпуляцій, застосовується як паливний ресурс для двигунів генераторних установок.

Використання надійних технологій від Caterpillar характеризується такими перевагами, як:

  • зменшення викидів вуглекислого газу завдяки спалюванню природного метану;
  • звільнення цінних площ, які зайняті установками очищення органічних стічних вод;
  • вирішення питання поганих запахів і інфекцій, пов'язаних з розкладанням органічних компонентів.
Сфери застосування біогазу 1
Сфери застосування біогазу 2

Принцип функціонування

Біогаз є тандемом метану і вуглекислого газу, які отримують внаслідок анаеробного розкладання органічних відходів. Ці гази мають властивість накопичуватися в ємностях, де немає кисню або в сталевому баці, який встановлюється над ґрунтом. З усіх цих ємностей метан подають в спеціальне обладнання, в якому спалюється електрика і тепло.

З урахуванням наявності всіляких домішок в біогазі, як правило, необхідна його ретельна обробка. Однак застосування газових двигунів, які спеціально призначені для роботи, дасть можливість знизити обсяг фінансових вкладень в системи попередньої обробки. Генераторні системи, що використовуються для низькокалорійного пального, створені для роботи зі змінними концентраціями метану, які є стандартними для біогазу.

Біогаз зі стічних вод

Досить часто застосовується відхідний газ різними станціями очищення стічних вод. Цей газ видобувають в ході експлуатації станцій як пальне для генераторних систем. Він складається, як правило, з метану і вуглекислого газу, концентрується і поставляється в генераторні системи Caterpillar в цілях виробництва електрики для станції і тепла, потрібного для метантенка. Клієнти Caterpillar забезпечуються інформаційною підтримкою в плані розробки, встановлення та обслуговування генераторних систем, які застосовуються з метою використання відхідного газу.

Плюси розробок щодо застосування метану як джерела енергії:

  • збільшення енергетичної ефективності;
  • зменшення витрат на електрику;
  • зменшене шкідливий вплив на навколишнє середовище.
до всіх новин

інші Новини

12.02.2024

“Цеппелін Україна” взяла участь у найбільшій конференції для спеціалістів в агро – Refarm у м. Львів.
дізнатись більше

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше
перейти до всіх новин