Про компанію

Що являє собою технологія ACERT?

Що являє собою технологія ACERT?

Останнім часом значно зросли вимоги законодавств багатьох держав до зменшення рівня шкідливих викидів в навколишнє середовище. На даний час в більшості країн Європи та Америки діють нормативи і принципи Європейської комісії ООН і управління з охорони навколишнього середовища США, які встановили рівень нормування шкідливих викидів. Ці стандарти числяться як стандарти ЄС (Euro) з 5 рівнями норм, а США - як федеральні (Tier) з 4-ма рівнями.

Нормативи стандартів Euro 3 і Tier Stage 3 є чинними стандартами. Caterpillar провів ряд досліджень, які були націлені на виконання таких норм, результатом яких стала технологія ACERT, – вдосконалена система, що забезпечує зменшення рівня шкодочинності і викидів газів в навколишнє середовище. Всі ці рішення дозволили створити технології уніфікованих компонувальних блоків, кожна з яких була інтегрована в загальний набір. Система ACERT гарантує ефективне і точне керування процесом згоряння. Двигуни, оснащені даною технологією, відповідають заданим стандартам по шкідливості викидів відпрацьованих газів без зменшення надійності, ресурсу та економії витрати пального. Компанія відзначає, що система ACERT має окрему гнучкість і дає можливість без особливих змін бути модернізованою для здійснення перспективних вимог щодо зменшення рівня шкідливості викидів.

Система ACERT включає в себе 4 технології, що зменшують рівень шкодочинності вихлопних газів і поширюється на паливну систему, процес згоряння пального, систему потрапляння повітря в двигун і установку системи електронного контролю та управління.

У сфері паливної системи використовуються насос-форсунки багаторазового впорскування пального в необхідний проміжок часу. Виходячи з призначення і застосування доступні три види насос-форсунок:

  • Механічний (MUI)
  • З гідравлічним приводом і електронним регулюванням впорскування (HEUI)
  • З механічним приводом і електронним регулюванням впорскування (EUI)
Що являє собою технологія ACERT? 1
Що являє собою технологія ACERT? 2

Повітря подається прямим потоком через головку циліндра і турбонагнітача з перепускним клапаном. Електронно-гідравлічний клапан забезпечує можливість змінити прохідний перетин клапанів, задаючи потрапляння в камеру згоряння чітко дозованої кількості чистого повітря при різній швидкості обертання і навантаженнях двигуна. Це призводить до повного згорання пального і забезпечує його економію. Два послідовно функціонуючих турбонагнітача дають можливість знизити навантаження на них і збільшити експлуатаційний термін складових.

Лінійка двигунів ACERT має 7 розмірних категорій по діаметру циліндра. Найбільше число моделей мають 6-циліндрове виконання, по дві моделі оснащені 4-циліндровим і 12-циліндровим V-подібним виконанням. Двигуни мають систему турбонаддуву і проміжного охолодження наддувного повітря.

Двигуни Caterpillar з системою ACERT використовуються на багатьох різновидах будівельного обладнання. Найчастіше вони застосовуються для комплектації екскаваторів гусеничного типу, бульдозерів, автогрейдерів, навантажувачів та іншої техніки.

до всіх новин

інші Новини

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше
перейти до всіх новин