Про компанію

Система виключення зіткнень Proximity Awareness від Caterpillar

Система виключення зіткнень Proximity Awareness від Caterpillar

Система виключення зіткнень Proximity Awareness застосовується для наземного обладнання. Дана технологія гарантує оперативний зв'язок між об'єктами. Вона використовує сучасні методи передачі даних між пристроями. Завдяки системі Cat Proximity Awareness вдається досягти оптимальної швидкості зв'язку та передати оператору важливі відомості, що дозволяють виключити зіткнення. Такий алгоритм функціонування не передбачає наявність надійної радіомережі на об'єкті або під'єднання до неї.

Бортові деталі можуть бути встановлені на легке обладнання та наземну гірничодобувну техніку будь-якого бренду. Якщо порівняти цей варіант системи з попереднім, який функціонує за допомогою мережі WI-FI, то варто відзначити, що в новій версії значно менше компонентів. Завдяки цьому вдалося мінімізувати її ціну і зменшити місце, необхідне для установки. Сама установка тепер також здійснюється набагато оперативніше.

На бортовому дисплеї зберігається інформація за останню добу. Ці відомості передаються в офіс, де вони будуть проаналізовані та збережені за допомогою активних точок зв'язку, розміщених на робочій зоні. Фіксація, відтворення і передача звітності здійснюються автономно.

Система виключення зіткнень Proximity Awareness від Caterpillar 1
Система виключення зіткнень Proximity Awareness від Caterpillar 2

Відомості, отримані від модуля Cat MineStar Fleet і систем відстеження об'єктів, одночасно відтворюються на одному моніторі в кабіні. Proximity Awareness також застосовує аварійні сигнали, які фахівці можуть з легкістю ідентифікувати і відрізнити від сигналів інших систем. При одночасному використанні з модулем Fleet дана опція складання звітності аналізує продуктивність оператора, враховуючи число інцидентів, які були пов'язані з технікою безпеки. Система включає в себе безліч опцій, які входили в попередню систему: заборонені ділянки, області швидкісного обмеження, розширений спектр можливостей робочих зон, оповіщення для оператора, фіксація і трансляція інформації з метою навчання або встановлення деталей пригод.

Так само, як і попередня, дана система інтуїтивно зрозуміла у використанні. Завдяки їй оператор отримує дані через ергономічний інтерфейс у кабіні, Proximity Awareness забезпечує три рівні аварійної сигналізації. Області, які визначають спрацювання сигналу, можна легко налаштувати. Пріоритет аварійного попередження може бути низьким або критичним. Якщо пріоритет низький, це говорить про те, що траєкторія машини призведе до зіткнення з іншою машиною або ж рух за іншою машиною відбувається на небезпечно малій відстані. Критичні показники виникають в разі перетину зон безпеки двох або більше машин. У випадках, коли для здійснення робочих завдань машинам необхідно перебувати поруч, можна задати фільтри сигналів, щоб оператор не відволікався на зайві попередження.

до всіх новин

інші Новини

12.02.2024

“Цеппелін Україна” взяла участь у найбільшій конференції для спеціалістів в агро – Refarm у м. Львів.
дізнатись більше

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше
перейти до всіх новин