Про компанію

Як вибрати екскаватор-навантажувач: особливості вибору типорозміру

Як вибрати екскаватор-навантажувач: особливості вибору типорозміру

Перед тим, як вибрати дану техніку, необхідно визначитися з тим, якого виду модель купувати: навантажувач з бортовим поворотом, екскаватор навантажувач тощо. Все залежить від того, які операції виконуватиме ця техніка. Якщо, наприклад, техніка повинна буде рити траншеї та котловани, а організація регулярно бере підряди на роботу в окремому районі та будівельні об'єкти знаходяться недалеко, оптимальним варіантом стануть екскаватори-навантажувачі, оскільки вони можуть легко переганятися дорогами своїм ходом зі швидкостями приблизно 40 км/год від одного будівництва до іншого, тому немає потреби оплачувати транспортування.

Якщо будівельні об'єкти розташовані один від одного далеко, а майбутня техніка повинна буде здійснювати виключно навантажувальні маніпуляції, тоді розумним рішенням стане навантажувач з бортовим поворотом, який набагато простіше екскаватора-навантажувача. Можна використовувати причіп та перевозити на великі дистанції зі швидкістю понад 40 км/год.

Як вибрати екскаватор-навантажувач

Якщо Ви твердо вирішили, що Вам потрібен екскаватор-навантажувач, необхідно детально вибрати оптимальну модель.

Двигун. Будівельним фірмам, які часто займаються перегонкою екскаваторів-навантажувачів власним ходом з одного місця на інше з метою навантаження транспортних засобів та взаємодії з ущільненими та твердими продуктами, слід вибирати моделі з двигунами, які здатні розвинути високий крутний момент. Слід дізнатися, наскільки паливна система техніки адаптована до якості пального. Так, наприклад, системи Common Rail є більш вимогливими до якості пального і менш живучими в умовах вітчизняного використання в порівнянні зі стандартним впорскуванням.

Особливості вибору типорозміру

Типорозмір машини для даного типу робіт дуже важливий, особливо якщо екскаватор-навантажувач знаходиться в технологічному ланцюжку і від його операцій безпосередньо залежить те, як будуть виконуватися інші роботи в ланцюжку перед ним і після нього. Габаритній машині доведеться багато часу простоювати без роботи. Занадто компактна машина не забезпечуватиме потрібну продуктивність і весь технологічний ланцюжок від цього страждатиме.

Як вибрати екскаватор-навантажувач: особливості вибору типорозміру 1
Як вибрати екскаватор-навантажувач: особливості вибору типорозміру 2

Вантажопідйомність та вага противаги. Надалі Вам потрібно буде проаналізувати, які вантажі підніматиме нова модель екскаватора-навантажувача та підібрати варіант з необхідною вантажопідйомністю та зусиллям підйому. Крім того, дуже важливо правильно розрахувати вагу противаги, щоб машина не витрачала зайву потужність і пальне на транспортування непотрібної ваги, а шини не виходили з ладу від зайвого навантаження.

Глибина копання. Слід вирішити, на яку глибину потрібно копати ґрунт техніці. За цим критерієм також вибирається модель екскаватора-навантажувача. Коли оптимальна глибина копання достатня можна купити варіант з подовженою телескопічною стрілою. Такий пристрій може мати можливість бічного усунення. Така техніка значно дорожча через складність пристрою, але набагато зручніше, якщо необхідно копати біля стіни.

Прохідність. Слід проаналізувати, за яких умов функціонуватиме екскаватор-навантажувач. Може на складній території або слабкому слизькому ґрунті, в такому випадку слід підібрати модель екскаватора-навантажувача з повним приводом 4х4 і диференціалом підвищеного тертя або зі стовідсотковим блокуванням з метою забезпечення більш високого зусилля тяги і зниження зносу шин внаслідок пробуксовки.

до всіх новин

інші Новини

12.02.2024

“Цеппелін Україна” взяла участь у найбільшій конференції для спеціалістів в агро – Refarm у м. Львів.
дізнатись більше

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше
перейти до всіх новин