Про компанію

Важливі особливості причепних скреперів CAT

Важливі особливості причепних скреперів CAT

Причіпний скрепер виконує землерийні роботи і доставляє вилучений з майданчика ґрунт в область відвантаження. Крім того, ці пристрої відповідають за вирівнювання і ущільнення ґрунту на ділянці. На відміну від самохідних пристосувань, скрепери причіпного типу можуть взаємодіяти тільки в тандемі з тягачем або трактором. Весь робочий цикл поєднує процеси пошарової обробки ґрунту, його накопичення в спеціальному ковші, доставку, відвантаження і повернення. Дальність пересування породи у пристроїв даного виду варіюється від 0,5 до 1 км. Найрезультативнішим вважається їх застосування в ділянках з суглинними і супесними ґрунтами. Крім того, скрепер відмінно справляється із завданням обробки ґрунту 1-4 категорій, враховуючи важку глину, чорнозем і скельні породи.

Специфіка функціонування та плюси причіпних скреперів

Скрепер причіпного типу відрізняється досить простою конструкцією. Перед початком роботи ківш необхідно привести в робочий стан:

  • Підняти заслінку на необхідну висоту, завдяки чому між ножами і нижньою кромкою з'явиться зазор, який буде заглиблений в ґрунт. В ході пересування зрізаний ґрунт буде надходити через завантажувальний щілину в ківш і наповнювати його.
  • Підняти робочий блок з ножами, а ґрунт доставити в область відсипання.
  • Ківш розвантажується за допомогою задньої стінки, яка включає в себе щит, жорсткий короб і брусоштовхач, що приводяться в рух за допомогою прикріплених спеціальними штоками гідравлічних циліндрів.

Висування стінки виштовхує ґрунт через завантажувальну щілину. Вона рівномірно розподіляється за рахунок пересування пристрою шляхом розвантаження. Разом з тим, заслінка, яка використовується з метою утримання вмісту ковша в транспортній позиції відкривається повністю або на необхідну висоту. Завдяки цьому вдається відстежувати обсяг висипаного ґрунту.

Важливі особливості причепних скреперів CAT 1
Важливі особливості причепних скреперів CAT 2
Важливі особливості причепних скреперів CAT 3

Плюси скреперів:

  • Величезна сила тяги, що гарантує високий рівень продуктивності
  • Ідеальна прохідність по бездоріжжю і іншим проблемним зонам
  • Самостійне відвантаження ковша і оперативне вивантаження
  • Здатність працювати в будь-яких експлуатаційних умовах

Останні моделі скреперів найбільш результативно виявляють себе в процесі спорудження котлованів і траншей, глибина яких варіюється від 5 до 7 метрів. За один прохід скрепери можуть знімати шар землі товщиною 60-70 см.

Створення малозв’язних ґрунтів передбачає траншейний метод. Так, обладнання проходить по-кілька разів по одному сліду. Разом з тим загальна глибина траншеї може бути вище 0,5 метрів.

Необхідний рівень наповнення пристрою досягається в ході обробки ґрунту вологістю 25%. Надмірно сухий ґрунт необхідно заздалегідь зволожити поливальною технікою. Зрошення здійснюється в кілька стадій у міру того, як розробляється ділянка.

Обробка різних типів ґрунтів виконується стружкою 6-8 см в довжину. Надмірно важку землю попередньо необхідно розпушити бульдозерами до появи грудок не менше 10-15 см в діаметрі. Посилене дроблення погіршує процес заповнення ковша.

Замерзла земля є серйозною проблемою оброблення території. Застосування скреперів допустимо тільки в котлованах, які захищаються від холоду. Крім того, в зимовий час дане обладнання можна застосовувати з метою створення насипів з незв'язних ґрунтів.

Переміщення землі скрепером має виконуватися по попередньо підготовленим дорогам. На шляху переміщення обладнання не повинно бути крутих поворотів і великих підвищень.

до всіх новин

інші Новини

12.02.2024

“Цеппелін Україна” взяла участь у найбільшій конференції для спеціалістів в агро – Refarm у м. Львів.
дізнатись більше

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше
перейти до всіх новин