Про компанію

Енергію Уманському тепличному комбінату

Енергію Уманському тепличному комбінату

Уманський тепличний комбінат (УТК) знаходиться в Умані (Центральна Україна), старовинному містечку з героїчним минулим. Продукція УТК широко відома в Україні та за її межами під торговою маркою «З грядки». Тільки найсвіжіші, ніби ще вкриті краплями роси, овочі та фрукти потрапляють «з грядки» на стіл споживача.

Теплиці УТК знаходяться в Умані, в 200 км від столиці України Києва, а також по філіях підприємства - у містах Христинівка і Тальне Черкаської області. Загальна площа теплиць становить більше 30 га. УТК спеціалізується на вирощуванні тепличних томатів і огірків. У 2006 році в теплицях вдалося отримати 6492 тонни томатів і 1677 тонн огірків. У 2007 році урожай склав 50 кг томатів і 33 кг огірків з квадратного метра. Політика УТК спрямована на постійне поліпшення якості та збереження свіжості продукту.

Для оптимізації виробництва і ефективного підвищення окупності інвестицій в теплицях УТК було вирішено встановити когенераційну систему (міні-ТЕС). Економічність цього рішення пов'язана з тим, що поряд з виробництвом електроенергії, когенераційна установка виробляє тепло і СО2, необхідні для стимуляції росту рослин.

Офіційний дилер Caterpillar компанія «Цеппелін Україна» була обрана для встановлення когенераційних систем з кількох причин. Серед них можна перерахувати готові комплексні рішення з використанням енергетичних модулів Caterpillar, високий рівень технічної підтримки, багатий досвід і виняткові можливості сервісного обслуговування продукту в Україні. Для виконання поставленої УТК завдання дилер Caterpillar компанія «Цеппелін Україна» встановила в котельні підприємства комплексну енергосистему Caterpillar, що включає три генераторні установки Cat ® G3520C. Система встановлена в 2008 році і заснована на рішеннях для країн Європи, Африки, Близького Сходу та СНД. Система включає модуль конденсації води для утилізації тепла водяної сорочки і першого контуру теплообмінника, модуль утилізації тепла відпрацьованих газів, панелі управління паралельною роботою з автоматичною синхронізацією з живильної електромережею середньої напруги, засоби дистанційного керування і комплексний захист генератора.

Енергосистема на 6 МВт безперервно виробляє теплову та електричну енергію для теплиць загальною площею 6 га. Потужність електроустановки відповідає вимогам подачі тепла в тепличний комплекс. Крім того, відпрацьовані гази генераторних установок після каталітичного очищення повертаються в теплицю у вигляді СО2. Велика частина з 6 МВт виробленої енергії надходить в загальнонаціональну енергосистему України.

Система опалення комплексу складається з великої кількості тонких труб з гарячою водою, рівномірно розподілених по теплицях. Датчики показують вологість і температуру, які плавно регулюються за рахунок зміни температури і витрати циркулюючої гарячої води. Поступовий перехід від денної температури до нічної дозволяє значно економити теплову енергію. Для підтримки сприятливого клімату система управління постійно відстежує і аналізує кліматичні показники: температуру, швидкість і напрям вітру, вологість, рівень сонячної активності.

Система управління на підставі отриманих даних здійснює управління такими системами, як вентиляція, Зашторювання, опалення, крапельний полив, дозування вуглекислого газу. Крапельний полив використовується для точного дозування добрив. УТК вибрав систему крапельного поливу через її економічності, а саме точного дозування кількості води для кожної рослини в потрібний момент часу з точним регулюванням норми добрив.

На комбінаті широко впроваджуються надсучасні досягнення в галузі овочівництва та лабораторного контролю, новітні методи сортування та пакування продукції. Продукція підприємства користується великим попитом у супермаркетів і оптових фірм. На базі УТК у 2000 році створена Українська центральна сільськогосподарська лабораторія грунтів, води й добрив. Це був подарунок королеви Нідерландів Україні. На сьогоднішній день процес проведення аналізу в лабораторії повністю автоматизований, що виключає помилки.

Встановлені і обслуговуються «Цеппелін Україна» когенераційні системи (міні-ТЕС) Caterpillar на базі генераторної установки G3520C допомогли УТК реалізувати свої плани постачання свіжих овочів до столу споживача в будь-яку точку України протягом 24 годин.

Словосполучення «овочі з України» саме по собі вже давно стало брендом. Перед очима постає щедрий сонячний край, родюча земля, кришталеві ранкові роси. На сьогоднішній день УТК вирощує найсвіжіші, смачні і вітамінізовані овочі, які стають окрасою будь-якого столу.

Більш детальна інформація про дизельні генератори представлена на сайті power-ua.com 

до всіх новин

інші Новини

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше
перейти до всіх новин