Про компанію

Як вибрати екскаватор-навантажувач: комплектація

Як вибрати екскаватор-навантажувач: комплектація

Минулої статті ми розібрали, яка техніка підходить під певні завдання найкраще і якщо Ви вирішили підібрати екскаватор-навантажувач, тоді обговоримо критерії, на яких варто звернути увагу.

Рівноколісні та нерівноколісні

Екскаватор-навантажувач має на фронтальній та задній частині осей колеса однакового розміру. Але що ж підібрати?

Рівноколісні машини гарантують підвищене зчеплення та мінімальний тиск на ґрунт завдяки більшій площі контактної поверхні коліс та більшу, ніж у різноколісних моделей висоту підйому стріли навантажувача. Тому їх підбирають виключно тоді, коли необхідна висота навантаження, яке можна порівняти з фронтальними навантажувачами. Майте на увазі: чим більший діаметр передніх коліс, тим більша висота підйому машини. У фронтальних коліс рівноколісника здатність краща. Це означає, що машина здатна підняти набагато більший вантаж. Значним моментом також є взаємозамінність всіх коліс при пошкодженнях. Ви можете мати одне запасне колесо на кілька машин, що функціонують недалеко один від одного.

В основному, рівноколісні моделі оснащені трьома режимами керування керма, у тому числі й «крабовим ходом», завдяки чому рівноколісні машини відрізняються більшою маневреністю та значно кращою керованістю в процесі пересування дорогами. Потрібно також подумати, чи потрібен машині для експлуатації крабовий хід. Якщо ні, тоді слід вибирати машину без режимів керування керма, коли пристрій заднього моста простіше і надійніше, а також не потребує такої кількості обслуговування та відрізняється прийнятною ціновою політикою. Рівноколісні екскаватори-навантажувачі слід експлуатувати як на твердому, так і на слабкому ґрунті. Вони ідеально підходять для будівництва котлованів.

Нерівноколісні машини сьогодні мають значно більший попит і представлені у великій кількості варіацій. Їхня цінова політика значно нижча і місце оператора відрізняється кращим оглядом і меншим радіусом розвороту. Призначені для експлуатації в міських умовах на твердому ґрунті, на слабкому ґрунті малогабаритні колеса проходять погано.

Як вибрати екскаватор-навантажувач: комплектація 1
Як вибрати екскаватор-навантажувач: комплектація 2
Комплектація

Якщо всі важливі питання на об'єктах може закрити екскаватор-навантажувач простої комплектації, немає сенсу в придбанні моделі з безліччю функцій. Спочатку слід продумати, чи використовуватиметься техніка переважно як екскаватор або ж більшою мірою як навантажувач. З огляду на це потрібно вибирати комплектацію. Що вам більше до вподоби: джойстики чи важелі? Не варто забувати і про кліматичні умови у вашій місцевості. Ймовірно, варто подбати про сильний обігрівач або клімат-контроль. Не варто заощаджувати на кондиціонері. Влітку без нього буде дуже спекотно.

Змінні навісні пристрої

Детально обдумайте, яке навісне обладнання стане у нагоді вашому екскаватору-навантажувачу при експлуатації, оскільки ці знаряддя значно розширюють функціонал техніки і здатні принести чималий додатковий прибуток і прискорити окупність вкладених інвестицій у дане придбання.ф

до всіх новин

інші Новини

12.02.2024

“Цеппелін Україна” взяла участь у найбільшій конференції для спеціалістів в агро – Refarm у м. Львів.
дізнатись більше

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше
перейти до всіх новин