Вибір фронтального навантажувача: на що звернути увагу?

Вибір фронтального навантажувача: на що звернути увагу?

Фронтальні навантажувачі широко використовуються у багатьох сферах: на будівництві, у сільському господарстві, торгівлі, при ремонтних роботах і в роботі комунальних служб. На сьогодні на ринку представлений широкий вибір навантажувачів з різними характеристиками та цінами, тож не дивно, що покупець може розгубитися. Який фронтальний навантажувач краще обрати? На що звернути увагу? Відповіді на ці та інші питання читайте нижче!

При купівлі фронтального навантажувача обов’язково слід звернути увагу на:

  • характеристики спецтехніки (експлуатаційна маса і габарити навантажувача);
  • тип ходової частини (колісна або гусенична, визначається, зокрема, характером поверхні, по якій буде переміщуватися навантажувач, і необхідною швидкістю руху);
  • вантажопідйомність(визначається за максимальною масою вантажів, які належить піднімати);
  • висоту підйому ковша і його траєкторію (радіальна, вертикальна);
  • ємність ковша і величину виривного зусилля;
  • витрати пального;
  • складність і обсяг техобслуговування;
  • репутацію виробника.
  • потужність двигуна(за світовою статистикою, серед будівельних фронтальних навантажувачів найбільшою популярністю користуються машини з двигунами потужністю 100-200 к.с.);

Тобто звернути увагу слід на два аспекти: технічний та економічний. Обираючи фронтальний навантажувач радимо звертати увагу не лише на ціну машини, а й на вартість комплектуючих. Часто, маючи бажання заощадити, майбутній власник віддає перевагу бюджетній спецтехніці, яка не розрахована на великі навантаження та тривалу інтенсивну роботу. У таких випадках доводиться сплачувати значні кошти за ремонт та запчастини. Тож, обираючи машину, аналізуйте усі фактори, адже вдало підібрана спецтехніка здатна істотно спростити життя.

Вибір фронтального навантажувача: на що звернути увагу? 1
Вибір фронтального навантажувача: на що звернути увагу? 2

Обов’язково повинна бути проаналізована рентабельність експлуатації навантажувача, пов’язана з очікуваним терміном служби, а також зручність його використання з усіх точок зору. Наприклад, за підрахунками економістів, при відстані транспортування до 180-300 м екскаватор з самоскидом доцільніше замінити пневмоколісним навантажувачем. У такому випадку при рівній продуктивності значно знизяться експлуатаційні та технологічні витрати. Але пневмоколісні фронтальні навантажувачі мають і недолік: порівняно невелике напірне зусилля у моделях малої та середньої потужності.

Від продуктивності фронтальних навантажувачів безпосередньо залежить хід і терміни виконання робіт, тому обирайте надійних партнерів. Швидкі консультації сервісних фахівців, оперативний і якісний ремонт та ТО спецтехніки, постійна наявність у майстернях запчастин допоможуть працювати з мінімальними простоями або й зовсім без них.

Колісний або гусеничний хід?
  • Звичайно, вибір типу ходової залежить від поверхні, по якій буде пересуватися спецтехніка. У машин обох типів є ряд специфічних переваг.

Попит на гусеничні навантажувачі в останні роки через удосконалення колісних навантажувачів і розширення їх номенклатури знизився. За ними лишилася невелика ніша ринку: роботи на високоабразивних ґрунтах, твердих скельних і бетонних уламках, гарячих шлаках і т. п. У гусеничних навантажувачів краще зчеплення з ґрунтом і вище тягове зусилля. Вони більш стійкі, ніж колісні. Гусениці краще працюють на крутих схилах, менше пошкоджують м’який ґрунт і трав’яний покрив.

Від погодних умов залежить, які машини, на колісному ходу або на гусеницях, будуть показувати кращу продуктивність. У дощовий період, коли ґрунт розмокає краще вибрати гусеничну машину. Гусеничні навантажувачі впевнено пересуваються по снігу. У сухе літній час і для твердих покриттів краще вибрати колісний хід.

Колісні машини дешевші при купівлі та в експлуатації у порівнянні з гусеничними. Вони рухаються більш плавно. Колісний навантажувач може мати привід на два або чотири колеса. Неповнопривідна машина легше, у неї менша сила зчеплення з ґрунтом, але менший опір коченню. З іншого боку, повнопривідні машини стійкіші й навіть безпечніші, що важливо для оператора.

до всіх статей

інші Статті

Гусеничний бульдозер SEM 816D LGP
дізнатись більше

ПОРАДИ З ПІДБОРУ ФРЕЗ ДЛЯ НАВАНТУЖУВАЧІВ З БОРТОВИМ ПОВОРОТОМ.
дізнатись більше

Гусеничний екскаватор Caterpillar 320 GX.
дізнатись більше

НОВІ МОДЕЛІ ГУСЕНИЧНИХ НАВАНТАЖУВАЧІВ CATERPILLAR
дізнатись більше
перейти до всіх статей