Про компанію

Безпека ділянок розробки. MineStar в дії.

Безпека ділянок розробки. MineStar в дії.

Гірничодобувна галузь не дарма вважається одним з найбільш небезпечних сегментів промисловості. Агресивні умови суворого середовища доповнюються необхідністю використання вибухових речовин та іншими факторами, що підвищують небезпеку виконання робіт. Для забезпечення максимальної безпеки на всіх етапах виробничого процесу необхідне масштабне впровадження культури безаварійної роботи.

Для цих цілей компанія Caterpillar пропонує комплексне рішення CAT MINESTAR, що використовує передові технологічні досягнення. Даний продукт поєднує в собі велику кількість простих рішень і цілих систем, спрямованих на захист робочого персоналу. Більшість із пропонованих інструментів реалізовані за правилом: чим більше у оператора інформації про оточуюючий його робочий простір, тим безпечніше виконання робіт.

Таким чином, елементарним засобом підвищення безпеки є, встановлені на обладнанні бортові відеокамери. При виконанні маневрів та інших операцій, під час яких у оператора відсутній прямий візуальний огляд робочої зони, відеокамера є незамінним помічником. Встановлений у кабіні дисплей відображає відео зі всіх зовнішніх камер, а деякі з них, як наприклад камера заднього виду, включаються в автоматичному режимі без участі оператора.


У комплексі з відеокамерами на машини також встановлюються і радари, які передають оператору більш розширену інформацію про перешкоди та потенційні загрози на ділянці виконання робіт. Інтелектуальні системи автоматизують роботу бортових камер і радарів. Так при виявленні радаром потенційної небезпеки на дисплеї з'являється мерехтливе попередження оператору і автоматично включається картинка з потрібною відеокамери.

Використання технічних систем більш високої складності дозволить отримати ряд незаперечних переваг для забезпечення безпечного виконання гірничих робіт. Так за допомогою системи позиціонування GNSS в єдиному інформаційному просторі на оцифрованій схемі ділянки або всього підприємства можуть зберігатися дані про місцезнаходження не тільки робочих машин, а й легкового транспорту і портативного обладнання. Внесена в систему інформація про наявність небезпечних ділянок або заборонених зон, також буде відображатися в кабіні оператора, що допоможе йому правильно вибрати місце для роботи.

Ну а максимальну безпеку забезпечить використання автономних систем з віддаленим керуванням.

Детальніше про систему MineStar у відповідному розділі на нашому сайті:

Гірничодобувні технології MineStar

Ознайомитися з умовами надання гірничодобувної техніки Caterpillar ви можете в розділі "Гірська і кар'єрна техніка".

до всіх новин

інші Новини

12.02.2024

“Цеппелін Україна” взяла участь у найбільшій конференції для спеціалістів в агро – Refarm у м. Львів.
дізнатись більше

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше
перейти до всіх новин