Про компанію

Безпека та надійність канатних екскаваторів Cat®

Безпека та надійність канатних екскаваторів Cat®

Канатні екскаватори використовуються для усунення розкривних порід і руд на гірських розробках по всій земній кулі вже більше ста років. У компанії Caterpillar поставили собі за мету збільшення їх безпеки, надійності, а також продуктивності. Щоб прийти до цього довелося порушити всі усталені стереотипи.

Конструкція канатних екскаваторів Caterpillar з електричним приводом змінного струму забезпечує більшу готовність машини, зменшує експлуатаційні витрати і мінімізує тривалість циклів.

Спрощений механізм

Механізм ефективної системи змінного струму функціонує більш плавно і складається з меншої кількості елементів, що гарантує суттєві переваги, які є наслідком трьох десятиліть модернізації.

Єдина централізована панель управління мінімізує кількість складових, усуває проблеми зв'язку між стійками і забезпечує максимальний комфорт технічного обслуговування.

Контролер і приводи знаходяться в зручній шафі, завдяки чому значно полегшується процес складання, пошуку та усунення неполадок, а також ТО.

Запобіжники, вимикачі та лінійні фільтри тепер не застосовуються, завдяки чому стало менше потенційних точок появи неполадок і загальної кількісті складових.

Точно так само не використовуються паралельні інвертори для запобігання ймовірності появи нерівномірного навантаження і зниження числа інверторів. Пристрій модулів IGBT передбачає їх взаємозамінність між інверторами, пристроями AFE, механізмами і машинами.

Надійна система

Безпека – головний пріоритет Caterpillar, що підтверджують механізми системи змінного струму. Шина постійного струму високої напруги знаходиться позаду шафи приводів і ніколи не відкривається для контакту в ході техобслуговування або процедури пошуку та усунення неполадок.

Безпека та надійність канатних екскаваторів Cat® 1
Безпека та надійність канатних екскаваторів Cat® 2

Завдяки використанню централізованої стійки управління, працівники, які проводять технічне обслуговування, не взаємодіють з елементами під високою напругою в ході пошуку та усунення неполадок в контролері. Захисні пристосування блокують струм який виробляється, виключаючи потребу в високочастотних перемичках.

З метою забезпечення гарантії експлуатаційної придатності канатного екскаватора механізм змінного струму розрахований на функціонування в найбільш складних умовах гірського видобутку.

Надійна шафа приводів звареної конструкції була створена з розрахунком на потужні і сильні вібраційні коливання. Шафа приводів контролера розташована в спеціальному відсіку з високим тиском для забезпечення захисту від забруднень. У системах задіюються призначені для функціонування на схилах шахт компоненти, що забезпечують довговічність і збереження обладнання.

Система HYDRACROWD дозволить вам оцінити результати роботи техніки

Дана система гарантує високий рівень ефективності та надійності. Вона являє собою модернізовану технологію канатного управління ковшем і дає можливість прогнозування потреби в ТО. Це в свою чергу призводить до продовження експлуатації машини.

4 насоса з похилим блоком циліндрів і постійною продуктивністю регулярно живлять гідроциліндр, розміщений всередині рукояті ковша трубчастого пристрою.

Переваги канатних екскаваторів Cat®:

  • Гідравлічний силовий блок знаходиться у фронтальній частині кузова
  • Управління технологією за допомогою Cat® IGBT
  • Змінні клапани великої пропускної здатності, що відрізняються стійкістю до забруднень, забезпечують високий рівень надійності і тривалий експлуатаційний період
  • Система діагностики і пошуку вирішення проблем із покроковим керівництвом встановлена в системи управління на базі ПЛК.
до всіх новин

інші Новини

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше
перейти до всіх новин