Про компанію

Cat 336E H – новий екскаватор з гібридним приводом

Cat 336E H - новий екскаватор з гібридним приводом
У компанії Caterpillar представили нову модель гідравлічного екскаватора на гусеничному ходу - Cat 336E H. Особливістю новинки є гібридне виконання гідросистеми, що забезпечує істотне скорочення споживання палива при збереженні високих показників продуктивності.

За зовнішнім виглядом 336E H є абсолютною копією свого попередника - базової моделі 336E. Але при цьому капот новинки приховує інноваційну конструкцію гібридної гідросистеми, яка здатна використовувати частину кінетичної енергії, що виникає при гальмуванні поворотної платформи екскаватора. Таке ноу-хау, за словами представників виробника, дозволило досягти 50% збільшення паливної ефективності нової моделі в порівнянні з аналогічними машинами попередньої D-серії.



Такий приголомшливий результат став можливий за рахунок успішної реалізації 3-х ефективних рішень:
  • Впровадження в конструкцію екскаватора програмованого насоса з електронним управлінням (EPS) дозволило знизити споживання пального завдяки можливості безпосереднього управління потужністю двигуна.
  • Клапан запатентованої виробником системи адаптивного управління (ACS), дозволяє обмежувати навантаження і оптимізувати продуктивність екскаватора.
  • Гібридна гідросистема накопичує в акумуляторах частина енергії, генерує в процесі гальмування поворотної платформи. При подальшому її прискоренні, накопичена енергія спрямовується «на допомогу» дизельному двигуну, що дозволяє виконати ту ж операцію з меншими витратами.
Центром всієї гібридної технології є саме система ACS, яка управляє роботою насосів гідросистеми. Широкий набір алгоритмів керування, дозволяє контролювати всі дії екскаватора і забезпечує мінімальні втрати потужності. При цьому в порівнянні зі звичайними машинами, оператор гібридного екскаватора не відчує ні якої різниці ні в управлінні, ні в вантажопідйомності екскаватора.



В якості приводного двигуна в моделі Cat 336E H використовується двигун Cat C9.3 ACERT, що відрізняється високою паливною ефективність. Крім цього він здатний працювати на біодизельних сумішах і паливі з наднизькою концентрацією сірки. Модель 336E H дозволяє використовувати ковші об'ємом 3,33 метрів куб. і широкий спектр навісного обладнання.
Більш детальна інформація про лінійку продукції представлена в розділі Екскаватори.


до всіх новин

інші Новини

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше
перейти до всіх новин