Про компанію

Caterpillar представляє перші в світі повністю автономні вантажівки для перевезення води

Caterpillar представляє перші в світі повністю автономні вантажівки для перевезення води

Концерн Rio Tinto найближчим часом почне використовувати перші в світі повністю автономні вантажівки для перевезення води вартістю 2,6 млрд доларів на своєму залізорудному руднику Гудай-Даррі у Західній Австралії. Нові вантажівки, що в основному використовуються для боротьби з пилом на будмайданчику, підвищать продуктивність, дозволивши гірничодобувним підприємствам відслідковувати споживання води в цифровому форматі і скорочувати відходи.

Три водовози, розроблені завдяки успішній співпраці з провідним виробником техніки Caterpillar, поповнять парк важкої мобільної техніки Caterpillar в Гудай-Даррі, включаючи автономні кар’єрні самоскиди і виробничі бурові установки. Інтелектуальна бортова система визначає погодні умови (пил, рівень сухості) на об’єкті, автоматично запускаючи полив дороги, щоб підтримувати її в гарному робочому стані.

Процес заправки також повністю автоматизований: вантажівки для перевезення води визначають, коли прийшов час долити воду. Вони самостійно під'їжджають до місця заправки, паркуються і поповнюють запаси води перед поверненням на об’єкт. Ємність їх бака складає 160 000 літрів, що на 33% більше, ніж у найбільшої вантажівки для перевезення води Rio Tinto з ємністю бака 120 000 літрів.

Вантажівки для перевезення води будуть інтегровані в існуючу автономну систему транспортування Rio Tinto, що, як було доведено, значно підвищує рівень безпеки за рахунок зниження ризиків для операторів, які працюють з важкою технікою.

до всіх новин

інші Новини

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше
перейти до всіх новин