Про компанію

Детальний огляд перевантажувача Weiler E1250B

Детальний огляд перевантажувача Weiler E1250B

Модель перевантажувача Weiler E1250B перевірене рішення для зниження сегрегації. Запатентована система здвоєних шнеків з чергуванням витків від компанії Weiler встановлює стандарт зниження фрикційної та температурної сегрегації. Весь матеріал змішується в камері перемішування перед видачою на розвантажувальний конвеєр. Завдяки наявності лише одного елеватора і одного конвеєра скорочуються часові інтервали викладки матеріалу на дорожнє полотно і кількість операцій викладки матеріалу, що сприяє підтриманню необхідного температурного режиму для забезпечення неперевершеної якості дорожнього покриття.

Переваги здвоєних шнеків:

  • 1
    Литі шнеки для важких умов роботи (56 см) забезпечують рівномірну подачу матеріалу із самоскида в елеватор при мінімальній сегрегації. Використання малогабаритних та легко замінних компонентів знижує експлуатаційні витрати, а змінна напрямна кромка спрошує прибирання накопленого матеріалу.
  • 2
    Гідравлічна перегородка керує потоком матеріалу, що поступає на елеватор, для забезпечення більш ефективного розвантаження самоскида. Керуючий циліндр не дозволяє перегородці відкриватися більше, ніж в оптимальне положення, без виключення блокування.
Відмінна робота з матеріалом

Швидкість передачі матеріалу з самоскидів на асфальтоукладач є ключовим фактором забезпечення безперервного прокладання дорожнього полотна без контакту з матеріалом.

Новаторські рішення Weiler забезпечують безперебійність зміни самоскидів в цілях безперервності та рівномірності роботи:

  • Підтримання рівномірності роботи забезпечується вібраційним котком з гідравлічним регулювання, яке забезпечує відповідність різним конфігураціям машини. Вбудовані скребки та легкоз’ємні котки забезпечують швидке ТО.
  • Платформа обслуговування з гідравлічним опусканням спрощує видалення невивантаженого залишку матеріалу з самоскида. Хід платформи вмикається одним натисканням кнопки, тим самим час зміни самоскидів зводиться до мінімуму.
  • Функція автоматичного керування циклом приймаючого бункера активується натисканням кнопки і виконує поетапний підйом приймального бункера і перегородки. Швидкість приймання матеріалу залежить від швидкості ланцюга, при зупинці ланцюга настає пауза. При однократному натисканні кнопки цикл завершається, і бункер і перегородка опускаються в робоче положення.
  • Розвантажувальний конвеєр продуктивністю 600 т/год може висуватися на 3,1 м з любої сторони машини для бокового укладання дорожнього покриття. Конвеєр забезпечує можливість підйому прийомного лотка бункера асфальтобетоноукладача, що виключає необхідність в додатковому обладнанні на робочій площадці.
  • Опційний блок підбирача включає в себе плаваючий елеватор з регулюванням тиску, підбирач і регульований очисний скребок. Заміна приймаючого блоку на блок підбирача може бути виконана приблизно за 4 години.
Контроль затрат на експлуатацію

Розроблена інженерами Weiler роз’ємна конструкція провідного валу моделі E1250B з роздільними центральними підшипниками спрощує ТО. Підшипники обладнані потрійним захисним ущільненням, а також захищеними лініями дистанційного змазування, що забезпечує збільшення терміну служби вузла.

Міцні провідні вали виготовляються з цільної заготовки і піддаються всебічній механічній обробці на етапі виготовлення, що знижує утворення тріщин, яке характерне для зварних деталей.

Автоматичний гідравлічний натягувач ланцюга встановлює необхідний натяг ланцюга кожні 40 годин. Правильний і рівномірний натяг ланцюга подовжує термін служби зносних компонентів, а автоматичне функціонування означає, що одним пунктом ручного обслуговування менше.

Для елеватора і конвеєра передбачені приводові двигуни с високим крутним моментом і прямим приводом, що спрощує максимальну ефективність роботи гідравлічної частини при відсутності необхідності використання планетарних редукторів, що швидко виходять з ладу. Система промивання з замкнутим контуром забезпечує теплове розвантаження і збільшує термін служби приводу.

Стійка до зношування зносна пластина з карбідохромовим покриттям під провідним валом конвеєра є стандартним компонентом. Пластини настилу з карбідохромовим покриттям – опційне обладнання конвеєра або конвеєра та елеватора і забезпечує більш тривалий термін служби.

Детальний огляд перевантажувача Weiler E1250B 1
Детальний огляд перевантажувача Weiler E1250B 2
Максимальна ефективність роботи

Комфортні умови роботи оператора є ключовим фактором забезпечення високої продуктивності робочої зміни. Сидіння з високою спинко, легкодоступні органи керування і рухома платформа дають оператору можливість повного контроля роботи перевантажувача E1250B при забезпеченні відмінного огляду. Новаторські рішення в конструкції машини покращують якість роботи і продуктивність бригади:

  • Відмінний огляд. Розташована в передній частині машини платформа оператора обладнана гідравлічним приводом зміщення на 610 мм в будь-якому напрямку, що дає оператору покращений прямий огляд для спілкування з оператором асфальтобетоноукладача, водієм самоскида і працівниками на площадці.
  • Простота доступу. Ергономічні органи керування розташовані в безпосередній близькості від оператора. Платформа оператора з можливістю поперечного зміщення обладнана підвісним сидінням з високою спинко, підігрівом і можливістю зміщення на 357°.
  • Дотримання дистанції. Опційний пристрій вимірювання відстані до асфальтобетоноукладача включає в себе радар, який відстежує задану відстань між перевантажувачем E1250B та асфальтобетоноукладачем і може бути задіяний як в зупиненому там і в рухомому стані.
  • Контроль бункера асфальтобетоноукладача. Опційна система контроля бункера асфальтобетоноукладача має власний звуковий давач, який вимірює рівень матеріалу в приймальному лотку бункера асфальтобетоноукладача шляхом контроля швидкості елеватора і розвантажувального конвеєра.
  • Керування з площадки. Панель керування з двох сторін на рівні площадки забезпечують оператора на площадці можливість повного контролю і керування роботою приймального бункера, елеватора і системи промивання коліс. Панелі мають нахил для спрощення доступу, а кнопки мають підсвітку для покращення оглядовості.
  • Панель керування конвеєром. Панель розташована в задній частини машини і забезпечує повний контроль і керування роботою розвантажувального конвеєра з площадки для спрощення щоденного ТО і контроля приймального лотка бункера асфальтобетоноукладача з площадки.
  • Тент-навішування. Опційне навішування поставляється без вітрового скла і склоочисників. Навішування легко складається за допомогою пневмоциліндрів для зручного транспортування.
  • Світлодіодні вогні. Опційні світлодіодні вогні служать для покращення оглядовості при роботі вночі. Є три варіанти проекторів (з живленням як змінним, так і постійним струмом) в комплекті зі стійками для монтажу.
Підтримка чистоти

Дотримання графіків щоденного, щотижневого та щомісячного ТО, разом з високою якістю деталей та вузлів, а також продуманою конструкцією, допомагає продовжити термін служби перевантажувача.

Компанія Weiler бере на себе зобов'язання спростити виконання щоденних робіт по очищенню. Для цього в машині E1250B використані стратегії проєктування з особливою увагою до легкодоступності:

  • Технологічний люк в повну ширину з гідравлічним приводом забезпечує повноцінний доступ до приймального бункера-відвала, так що бригада має можливість прибирати надлишки матеріалу, що створюють накопичення, особливо в кутах в місці розташування шнека.
  • Відкидна нижня платформа на всю ширину приймального конвеєра спрощує очищення і контроль стану ланцюга, що економить робочий час бригади.
  • Дві дверці з гідравлічним приводом забезпечують доступ до камери перемішування для щоденної очистки компонентів, а також їх перевірки і обслуговування.
  • Нижня платформа подавального конвеєра повної ширини з гідравлічним опусканням спрощує очистку і перевірку ланцюга в цій точці регулярного обслуговування.
  • Два великих дверцята на рівні площадки забезпечують відмінний доступ до двигуна, гідравлічним насосам і радіатору.
  • Опційна система мийки коліс включає в себе форсунки для розпилювання на всі чотири колеса. Частоти мийки програмується і контролюється системою, забезпечуючи безпроблемну роботу протягом всього дня.
  • Опційна система внутрішньої мийки включає в себе розпилювальні форсунки для мийки шнеків, ланцюгів, зірочок і камери перемішування для покращення очищення важкодоступних місць.
до всіх новин

інші Новини

12.02.2024

“Цеппелін Україна” взяла участь у найбільшій конференції для спеціалістів в агро – Refarm у м. Львів.
дізнатись більше

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше
перейти до всіх новин