Про компанію

Інноваційні вдосконалення двигунів: електронні системи управління

Інноваційні вдосконалення двигунів: електронні системи управління
Постійне посилення вимог екологічних стандартів до викидів в навколишнє середовище змушує виробників важкої будівельної техніки постійно модернізувати системи і оснащувати двигуни машин все більш складними електронними системами, роблячи їх роботу більш екологічною. Бульдозер є однією з машин, для якої застосування електроніки в системі управління двигуном має величезну значимість.



Представник компанії Caterpillar Дін Петерсон зазначає, що бульдозер - одна з найскладніших в освоєнні машин. Впровадження ж електронних систем в двигун машин робить освоєння бульдозера простішим і швидшим для операторів з різними рівнями кваліфікації, завдяки чому підвищується ефективність і продуктивність їх роботи.

Інноваційні розробки у сфері електроніки покращують інтеграцію між компонентами силової установки, що дозволяє конструювати машини з удосконаленими технічними характеристиками. Ефективна взаємодія в роботі двигуна і трансмісії здійснює позитивний вплив на роботу всіх вузлів бульдозера.

Завдяки електроніці зміну режимів потужності відповідно до виконуваних робіт можна здійснювати шляхом натискання однієї кнопки, завдяки чому досягається оптимізація витрат палива при виконанні різних операцій.



Крім цього, менеджер Caterpillar Дін Петерсон зазначає, що інтеграція електронних систем внесла революційні зміни в системи управління бульдозерів з трансмісією з можливістю перемикання передач під навантаженням. Розвиток подібних інноваційних технологій дозволяє використовувати ряд нових можливостей:
  • коригування кривих перевантаження двигуна, що дозволяє оптимізувати роботу, скоротити витрату палива і забруднення навколишнього середовища;
  • зміна потужності при роботі на високих передачах для поліпшення продуктивності і уникнення прослизання гусениць, а також зниження операційних витрат і захисту коробки передач при роботі на першій передачі;
  • зменшення паразитних навантажень для підтримки заданого рівня потужності, що транслюється на праву і ліву гусениці;
  • зменшення навантаження на муфту зчеплення і полегшення перемикання передач;
  • можливість переходу на підвищену передачу і зворотного повернення в режим холостого ходу, завдяки чому підвищується паливна економічність і скорочується витрата палива за цикл;
  • оптимізація навантаження на відвал і розпушувач шляхом впровадження автоматичного управління над їх становищем, а також захист кромки леза і зменшення пробуксовки гусениць.
Вся спецтехніка Caterpillar оснащуються новітніми інноваційними розробками в області електронних систем, що дозволяє зробити їх роботу максимально комфортною, екологічною і вигідною з фінансової точки зору.


до всіх новин

інші Новини

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше
перейти до всіх новин