Про компанію

Історія виникнення скреперів

Історія виникнення скреперів

Скрепер є землерийно-транспортною технікою, яка використовується з метою пошарового зрізання ґрунтів, транспортування, ущільнення і відсипання. Скрепери широко застосовуються для обробки чорнозему, піску, використовується в дорожньому будівництві, а також при зведенні інфраструктурних об'єктів.

З економічної точки зору скрепери доцільно використовувати при доставці ґрунту на відстані 300-1000 м, самохідний - до 3000 м і на великі відстані при поганих дорожніх умовах.

У 70-х роках XVIII століття з’явилися перші скрепери на колесах з кінною тягою. На вісь з металевими колесами вони були встановлені в середині XIX століття. Управління ковшем забезпечувалося системою важелів. Функції тягача виконував колісний трактор. Гідравлічний скрепер був винайдений в 1910 році Т.Шмейзером в Америці. Його місткість становила 5,4 кубічних метра.

Історія виникнення скреперів 1
Історія виникнення скреперів 2

Перший 4-колісний скрепер був винайдений в 1922 році. Тоді вони являли собою відкритий ківш, оснащений двома або чотирма колесами. У міру того, як заповнювався пристрій, зрізаний матеріал піднімався під впливом утвореної призми волочіння. Це значно збільшило необхідне тягове зусилля, тому розробники прагнули до зниження зусиль, які потрібні для заповнення скрепера. Надалі еволюція скрепера йшла по частині системи управління ковшем.

Телескопічна модель була винайдена в 1933 році. Її ківш включав в себе дві частини: передню і задню, яка пересувалася по рамі за допомогою канатного механізму, що працює від лебідки трактора.

Перший напівпричіпний скрепер був винайдений в 1937 році і в 1947 році світ побачила модель з електричним приводом.

Сьогодні скрепери зазвичай використовуються на великих інфраструктурних об'єктах та вкрай рідко в парках військових будівельних підрозділів.

до всіх новин

інші Новини

12.02.2024

“Цеппелін Україна” взяла участь у найбільшій конференції для спеціалістів в агро – Refarm у м. Львів.
дізнатись більше

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше
перейти до всіх новин