Про компанію

Компанія «Цеппелін Україна» провела Дорожній семінар

Компанія «Цеппелін Україна» провела Дорожній семінар

Компанія «Цеппелін Україна» — ексклюзивний дилер глобального виробника спецтехніки Caterpillar — провела семінар-презентацію технологій будівництва та ремонту доріг.

Участь у заході взяли понад п’ятдесят керівників та спеціалістів підприємств дорожньо-будівельної галузі країни. Вони ознайомилися з рішеннями, що охоплюють усі етапи життєвого циклу дороги: від геодезичного дослідження місцевості та проектування до останнього проходу асфальтного котка.

Факт: Cat® щодня інвестує майже 7 мільйонів доларів у науково-дослідні роботи, що дає змогу утримувати позиції глобального лідера в індустрії.

«Якщо ми говоримо тільки про лінійку дорожньо-будівельної техніки, то на сьогоднішній момент Cat® виробляє 57 моделей. З 2015 року ми почали вводити в експлуатацію нові машини. До 2018 року включно продуктова лінійка складатиметься зі 108 моделей дорожньо-будівельної техніки, що охопить усі актуальні сегменти», — зазначає директор департаменту розвитку бізнесу ТОВ «Катерпіллар Євразія» Олексій Черепков.

Особливістю роботи Цеппелін Україна є те, що поряд з технікою, компанія пропонує комплекс технологій: підрядник може вибрати найбільш оптимальну та підібрати повну лінійку машин. Про окремі з сучасних технологій йшлося під час теоретичної частини семінару. Після чого відбувся демопоказ техніки. Машини працювали на ділянках доріг у Львівській та Волинській областях, капітальний ремонт на яких виконує ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Вибір підрядника для демонстрації був невипадковим. Компанія має досвід використання найновіших технологій. Крім того, не перший рік працює з технікою Cat®, оцінивши її переваги. Серед останніх придбань — коток для асфальтування тротуарів.

«За весь час співпраці у нас не було жодного питання з приводу фінансування, технічного забезпечення, спілкування з керівництвом компанії, дилером. Все на найвищому рівні. Працюючи з Cat®, ми впевнені в якості, ми задоволені тим, як швидко окупаються гроші, це є дуже вдала інвестиція», — підкреслює заступник директора ТОВ «Автомагістраль-Південь» Юрій Бойко.

Учасникам семінару було продемонстровано роботу ресайклера моделі Cat® RM500B. Це перша машина нового покоління, яку Цеппелін Україна поставила на пострадянський ринок. Машина має унікальну систему приводу з автоматичним регулюванням навантаження на кожне колесо. Повний привід забезпечує більш стабільну роботу, перешкоджає прослизанню коліс, пробуксовці. Також унікальною системою розробки Cat® є привід ротора, який дозволяє змінювати кількість обертів з кабіни оператора, досягаючи максимальний КПД агрегату.

Як зазначає інженер із застосування дорожньо-будівельного обладнання «Цеппелін Україна» Роман Лесів, RM500B можна використовувати для стабілізації ґрунту та холодної регенерації асфальтобетону. Ці технології поширені в Сполучених Штатах Америки і мають перспективи в Україні за рахунок зменшення витрат на матеріали і логістику та швидку окупність техніки.

В основі обох технологій — використання існуючого матеріалу зі зміною його хімічного складу та фізичних властивостей. Під час реконструкції старий матеріал подрібнюється, змішується з додаванням стабілізуючих речовин, після чого профілюється та ущільнюється. Не потрібно вивозити і утилізувати залишки старої дороги. Економія порівняно з традиційними методами становить 25—35%.

Інша технологія, продемонстрована під час семінару, — ущільнення ґрунту. Ґрунтові котки Cat® мають незалежну двоконтурну систему приводу з двома насосами: на валець і на задній міст, що вирізняє їх на фоні конкурентів. Таке конструкторське рішення забезпечує відмінну прохідність і дає можливість перетинати схили з великим кутом. Зміна вібрації відбувається безударно. Ця технологія дозволяє реалізувати найвищу амплітуду в індустрії — 2,1 мм. Обслуговування віброапарата проводиться один раз на три роки або 3000 мотогодин.

Котки можна оснастити системою оцінки якості ущільнення MDP. Вона дозволяє контролювати ступінь ущільнення на будь-яких типах ґрунтів на глибині від 30 до 60 см, а також дає можливість оцінювати однорідність і щільність ущільнення.

На іншій ділянці траси було продемонстровано технологію непереривного укладання асфальтобетону. Постійний рух асфальтоукладача виключає температурну і фракційну сегрегацію асфальтобетонної суміші, підвищує темп роботи. В процесі був задіяний асфальтоукладач моделі AP555F. Це ще одна новинка на ринку СНД, яку першими випробовують українські дорожники. Унікальною системою машини є ходова частина Mobil-Trac. Вона поєднує тягові властивості гусеничної машини і маневреність та швидкість пересування колісної. Крім того, більш потужний генератор швидко прогріває плиту асфальтоукладача, що скорочує час підготовчих робіт удвічі та дає низку інших переваг.

В рамках семінару йшлося також про використання алмазних різців для фрезерування асфальтобетону та про рішення Trimblе™ для точної роботи, які пропонує «Цеппелін Україна». Учасники семінару не обминули увагою і інформацію про супутниковий моніторинг техніки. Технологія Cat Product Link збирає і передає дані клієнту і службам сервісної підтримки про місце розташування машини, її технічний стан, ефективність роботи.

Крім нової техніки, під час демопоказу працювала вживана техніка. Цеппелін Україна пропонує широкий асортимент вживаного обладнання, яке пройшло повну діагностику та передпродажну підготовку згідно зі стандартами компанії.

«Техніка з напрацюванням є допоміжним рішенням, економ-варіантом. Але при цьому клієнт впевнений у високій якості техніки, тому що ми надаємо стабільну гарантію на півроку або 1500 мотогодин. Зараз займаємося опрацюванням питання надання річної гарантії на техніку з обмеженням в п’ять тисяч мотогодин», — розповідає керівник підрозділу продажу техніки з напрацюванням «Цеппелін Україна» Андрій Король.

Ще однією перевагою Cat® є унікальні фінансові програми. Підрозділ компанії «Катерпіллар Файненшнл Україна» надає широкий спектр послуг для всієї лінійки техніки Cat®, у тому числі техніки з напрацюванням, двигунів, навісного обладнання на умовах, які не пропонує більше ніхто в Україні.

«Унікальність наших пропозицій — це доступність кредитних ресурсів. Корпорація надає нам фінансування для того, щоб клієнти мали найкращі умови. Дуже швидка і проста кредитна процедура. День-два — і клієнт може отримати кредитне рішення, а з ним — машину в роботу», — пояснює директор ТОВ «Катерпіллар Файненшнл Україна» Андрій Шевель, додавши: в компанії опрацьовують можливість фінансування не лише у валюті, а й у гривні.

Ціль «Цеппелін Україна», підрозділу німецького гіганта Zeppelin, — підвищувати рентабельність бізнесу клієнтів за допомогою ефективних рішень. Як підкреслює керівник відділу будівельної техніки компанії Баходир Шавкетов, про авторитет компанії свідчить довіра клієнтів.

до всіх новин

інші Новини

12.02.2024

“Цеппелін Україна” взяла участь у найбільшій конференції для спеціалістів в агро – Refarm у м. Львів.
дізнатись більше

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше
перейти до всіх новин