Про компанію

Особливості трубоукладачів CAT

Особливості трубоукладачів CAT

Стандартний трубоукладач є самохідним пристроєм на основі гусеничного трактора. Він застосовується з метою транспортування, наведення, прокладання труб і в цілях здійснення пов'язаних з цим вантажно-розвантажувальних дій. Пристрої широко експлуатуються в нафтогазовій, комунальній та інших галузях, а також на будівельних об'єктах і перевантажувальних базах. Вони з легкістю пересуваються з вантажем по непідготовленим зонам і на об'єктах встановлення трубопроводу.

Конструкція і принцип дії

Трубоукладач - це тип модульної техніки. В його основі лежить тракторний механізм, що є поєднанням двигуна, ходової частини і силового приводу до гусениць. Робочими складовими служить навісна техніка і стріла крана. В даний модуль включені механізми відбору потужності і приводу лебідки, поліспасти з вантажним гаком, верхня рама і контрвантаж з циліндром.

Механізм керування складається з деталей, що забезпечують контроль над ходовою частиною і навісним обладнанням. З метою забезпечення стійкості під час здійснення маніпуляцій, застосовується противага, що переміщується за допомогою гідравлічних циліндрів.

В якості допоміжної техніки також застосовуються відвали для спорудження траншей. Певні моделі використовуються в процесі здійснення зварювальних і бурильних робіт, при забиванні паль, а також в якості тягачів.

Різновиди трубоукладачів

Розрізняють декілька типів пристроїв, класифікація яких заснована на діаметрі труб, для експлуатації з якими застосовується обладнання. Виходячи з цього є три види пристосувань, які призначені:

  • Для роботи з трубами невеликого діаметру – до 530 мм
  • Для труб середнього діаметра - коливається в межах 540 до 1200 мм
  • Для труб великого діаметру - вище 1300 мм, але не більше 1430


Особливості трубоукладачів CAT 1
Особливості трубоукладачів CAT 2
Особливості трубоукладачів CAT 3
Особливості трубоукладачів CAT 4

Особливості трубоукладачів

Дане обладнання використовується для експлуатації у важких умовах. Основною відмінною особливістю трубоукладачів є вантажність, яка виражається в тоннах-силах. Вона відповідає за здатність пристрою виконувати підйомні операції з вантажем вагою від 0 до максимуму. Трубоукладач також може здійснювати вертикальні навантаження, прикладені до гака. Момент вантажної стійкості дозволяє визначити здатність трубоукладача протистояти зовнішньому впливу.

Головним робочим органом виступає стріла. У різних моделях її виліт може відрізнятися, але на ділі рідко перевищує 8 метрів. З метою виробництва стріли застосовуються максимально міцні і надійні матеріали, виготовлені на основі сталі.

Ідеальним вважається той пристрій, що характеризується найбільшим тяговим зусиллям при мінімальному навантаженні.

Моделі CAT

Компанія Caterpillar є одним з найпопулярніших виробників в даному сегменті. Вона протягом багатьох років є безсумнівним лідером, що спеціалізується на виробництві високопродуктивної техніки для проведення будівельно-дорожніх робіт. Її трубоукладачі, розроблені під торговою маркою Caterpillar, відрізняються добре збалансованою вантажністю, підвищеною прохідністю і здатністю працювати в найскладніших експлуатаційних умовах. Двигуни техніки відповідають світовим стандартам якості, кабіна забезпечує комфорт і повноцінний огляд.

до всіх новин

інші Новини

12.02.2024

“Цеппелін Україна” взяла участь у найбільшій конференції для спеціалістів в агро – Refarm у м. Львів.
дізнатись більше

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше
перейти до всіх новин