Про компанію

Поради як запобігти забрудненням при заміні компонентів спецтехніки

Поради як запобігти забрудненням при заміні компонентів спецтехніки

При наявності власної станції технічного обслуговування має сенс почати контроль забруднення з грамотної організації дій. Кожному механіку слід усвідомлювати важливість контролю забруднення і застосовувати його в діяльності.

Дотримуйтесь простих рекомендацій:

  • підтримуйте чистоту підлог і робочого простору. Розумним підходом до контролю забруднення стане щоденне миття і збереження порядку на поверхнях верстатів, які не сприяють забрудненню деталей або їх поломці;
  • виберіть відповідального. З метою забезпечення контролю забруднень має сенс призначити відповідальну людину, яка буде звітувати про результати виконаних робіт;
  • видаляти пролиту рідину потрібно правильно. Замість того, щоб насипати гранульовані матеріали, які забруднюють простір, слід користуватися швабрами і шкребками;
  • забезпечте захист виконуваних дій. Закривайте всі ремонтовані елементи по закінченню робочого дня.

Профілактика забруднення у разі заміни фільтра і гідравлічної рідини

У гідравлічної робочої рідини Cat є присадки, що забезпечують запобігання забруднень. Вони також мають в два рази більше цинку, ніж в простих промислових робочих рідинах, що забезпечує надійний захист гідравлічних насосів і інших елементів. Потрібно знати які присадки містяться в робочій рідині.

Систематично міняйте і фільтруйте робочу рідину, наявну в великих ємностях.

Компанією Caterpillar був збільшений інтервал заміни рідин до 4000 годин, що передбачає дотримання певних вимог по контролю за рідиною. Радимо робити заміну в розігрітому і змішаному стані, пропускати її через фільтр.

Користуйтеся кришками бочок, які герметично закриваються

Щільні кришки перешкоджають проникненню всередину ємності бруду, води, зайвих частинок, що летять в повітрі і інших шкідливих компонентів. Радимо зберігати бочки в приміщенні.

Поради як запобігти забрудненням при заміні компонентів спецтехніки 1
Поради як запобігти забрудненням при заміні компонентів спецтехніки 2

Профілактика забруднення під час приєднання шлангів

В процесі приєднання і зберігання шлангів рекомендується дотримуватися запобіжних заходів, які дозволяють попередити забруднення зі стовідсотковою ймовірністю.

Крім підтримки чистоти обладнання слід приділяти увагу гідравлічній рідині. На забруднення і експлуатаційний період елементів впливає також обрана робоча рідина, методи її зберігання і транспортування. Імовірність контролю рівня забруднення є також при зміні фільтра і робочої рідини.

Систематично міняйте фільтри. Робіть це обережно

Замінюйте фільтри не рідше, ніж через 500 годин експлуатації транспортного засобу. Вкрай важливо зберігати нові фільтри та інші деталі упакованими безпосередньо до монтажу і обережно позбавлятися від старих фільтрів.

При технічному обслуговуванні системи користуйтеся тільки якісними фільтрами

Застосування невідповідних фільтрів може посприяти погіршенню експлуатаційних якостей. З метою збереження чистоти системи і забезпечення високих експлуатаційних параметрів, потрібна установка оригінальних фільтрів Cat для гідравлічних систем.

Після техобслуговування і проведення ремонтних робіт застосовуйте високоефективні фільтри

Забруднюючі частинки проникають в систему гідравліки при кожному розтині для проведення техобслуговування або виконання ремонтних робіт. Радимо застосовувати високопродуктивні фільтри Cat протягом 250 мотогодин після будь-якої взаємодії з системою. Високопродуктивні фільтри рекомендується замінити не пізніше ніж через 250 годин при включенні індикатора перепускної лінії.

до всіх новин

інші Новини

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше
перейти до всіх новин