Про компанію

Принцип роботи системи приводів CST

Принцип роботи системи приводів CST

CST є планетарним редуктором з вбудованою багатодисковою муфтою з безступінчатим регулюванням. Крім того, введення модернізованого блоку управління приводом PMC-D, який відрізняється пуском двигуна без навантаження, плавним пуском забійного конвеєра та синхронізованим пуском при підвищеному навантаженні, забезпечує точний розподіл навантаження між 3-ма приводними двигунами з відмінним швидкодіючим захистом від перевантажень.

Модульна система

CST редуктор оснащений модульною системою, яка включає в себе три блоки. Завдяки даній системі у всіх редукторах з одними й тими ж характеристиками застосовуються одні й ті ж блоки живлення та вихідні механізми. Вибір між механізмом у вигляді кутового або планетарного редуктора визначається центральним блоком редуктора. Для приводу конвеєра застосовується, як планетарний, так і конічний редуктор. Конічний редуктор – це 4-х ступінчастий прилад, який включає в себе ступінь конічної передачі, два ступені прямозубчастої передачі, а також планетарний вихідний щабель. Передавальне число може змінюватися методом заміни першої або другої ступені прямозубчастої муфти на необхідне число зубців передачі та шестернів. Для типорозмірів 30, 45 і 65 редуктор версії Р оснащений двома планетарними ступенями. Для типорозміру редуктора 115 додається третя планетарна ступінь.

Принцип роботи системи приводів CST 1
Принцип роботи системи приводів CST 2
Подача мастила

Насосом високого тиску подається мастило до муфти з сервоклапанів, який регулює тиск. Потужність передають з коефіцієнтом корисної дії близьким до 100% без зносу елементів за рахунок ковзання 0,2%. Насосом охолоджуючого мастила забезпечується регулярна подача мастила безпосередньо через всю систему приводу – приблизно до 2000 л/хв залежно від типорозміру системи приводу.

CST може застосовуватися як привід для забійних конвеєрів з фіксацією до машинної рами за допомогою окремого приводного валу, оснащеного опорним підшипником або в якості редуктора струга з фіксацією до приводу. Редуктор оснащений однією мастильною камерою. Позначення М вказує на наявність в блоці пристрою CST насоса з електричним двигуном. Блок живлення функціонує автономно від частоти обертання приводу редуктора, забезпечуючи регулярну подачу мастила. Незалежний блок живлення забезпечує можливість використання редукторів разом з частотно регульованим приводом.

Прилад CST є системою закритого типу. Єдиним зовнішнім кріпленням виступає водяний шланг для теплообмінника і 37-жильний кабель для блоку управління приводом і комунікації.

Управління приводом

Через модернізований сервоклапан швидкодіючий блок приводу забезпечує можливість управління в режимі реального часу всіма маніпуляціями в системі редукторів. Кожен редуктор оснащений блоком управління, які з'єднані між собою кабелями. Дані системи можуть поєднуватися з шахтними системами управління забою, як під ґрунтом, так і на поверхні. Гідравлічний пристрій натягу ланцюга, пройшло випробування, застосовується з метою забезпечення безпеки в ході виконання робіт з технічного обслуговування.

до всіх новин

інші Новини

12.02.2024

“Цеппелін Україна” взяла участь у найбільшій конференції для спеціалістів в агро – Refarm у м. Львів.
дізнатись більше

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше
перейти до всіх новин