Про компанію

Розвиток автономних технологій Caterpillar – довгострокове бачення майбутнього

Розвиток автономних технологій Caterpillar - довгострокове бачення майбутнього

Початкові дослідження і розробки Caterpillar по створенню парку автономного обладнання для наземної гірничодобувної промисловості почалися в 1985 році. «На початок 1990-х років у кар'єрі в Техасі працювали два автономних самоскиди», - говорить Майкл Мерфі, головний інженер відділу наземних та гірничих технологій. Його команда працювала над GPS, бортовою діагностикою, штучним інтелектом та іншими програмними й апаратними технологіями, необхідними для управління автономними і дистанційно керованими транспортними засобами.

Команда Мерфі працювала над автономними технологіями протягом 90-х і на початку 2000-х років, у той час галузь не була готова до таких інновацій, замовники не бачили цінності в можливості працювати без операторів. Тим не менш, це не завадило керівництву компанії Caterpillar дотримуватися своєї довгострокової стратегії, яка включала в себе розробку технологій для підвищення продуктивності, ефективності, контролю витрат та безпеки працівників у процесі видобутку корисних копалин.

Поставити обладнання недостатньо, необхідно об'єднати його в одну злагоджену систему. Технології автономного керування обладнанням зв'язують разом всі частини системи, роблячи робочі операції більш ефективними.

Технології дистанційного керування стають ключовим компонентом нинішньої еволюції в гірничодобувній індустрії. Згідно з прогнозами експертів світовий ринок автоматизації видобутку майже подвоїться - до 6,18 млрд доларів у 2025 році з 3,65 млрд доларів у 2018 році. Компанія Caterpillar очолює революцію в області автономного керування, використовуючи як свої транспортні засоби, так і операційне програмне забезпечення.

Клієнти Caterpillar, які використовують технології дистанційного керування технікою, повідомляють про підвищення продуктивності мінімум на 30% у порівнянні з пілотованими операціями та про підвищення рівня безпеки на 80% з моменту введення автономних перевезень.

до всіх новин

інші Новини

12.02.2024

“Цеппелін Україна” взяла участь у найбільшій конференції для спеціалістів в агро – Refarm у м. Львів.
дізнатись більше

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше
перейти до всіх новин