Про компанію

Випуск ювілейного бульдозера середньої потужності

Випуск ювілейного бульдозера середньої потужності

У 1985 році компанія Caterpillar застосувала власну революційну концепцію ходової частини з піднятим ведучим колесом в лінійці гусеничних бульдозерів середньої потужності, випустивши моделі серії Н. Подібна конструкція і до цього дня залишається унікальною для бульдозерів потужністю 130-350 к. с., наділяючи їх кращим зчепленням з ґрунтом, підвищеною надійністю, зручністю техобслуговування і підвищеною продуктивністю.

Першими ходову частину з піднятим ведучим колесом отримали бульдозери Cat® D4H, D5H, D6H і D7H, а в 1987 році лінійку поповнила модель D8L. Конструкція ходової частини з піднятим ведучим колесом наділила машини середньої потужності перевагами, властивими важким бульдозерам, а також зменшила навантаження при русі на заднє і переднє напрямні колеса. Це допомагає точно відрегулювати розподіл ваги машини і тиск на ґрунт, необхідні для спеціальних видів робіт, причому зробити це простіше, ніж у бульдозерів з овальною ходовою частиною. Вперше з'явилася можливість встановлювати відвали VPAT (з регульованими кутами нахилу, повороту і перекосу) на моделі бульдозерів з піднятим ведучим колесом D4H і D5H, що дозволило їм виконувати чистове планування на більш високих швидкостях.

Через 35 років, в травні 2020 року, компанія Caterpillar випустила три ювілейних «175-тисячних» екземпляра, прикрашених спеціальними табличками з числом 175 000 на крилах. Перші дві ювілейні машини – бульдозери Cat® D6 XE з електричним приводом (пофарбовані в глянсовий темно-сірий і чорний кольори), третя машина – модель D6 з 4-ступінчастою повністю автоматичною коробкою передач (в традиційному фірмовому жовтому кольорі Cat Yellow).

Одну з моделей D6 XE отримав давній клієнт Caterpillar, в парку якого багато бульдозерів Cat, – будівельна компанія Goodfellow Bros. (штат Вашингтон, США). Власником другого ювілейного бульдозера D6 XE стала компанія Holt Cat (штат Техас, США). Співпраця Caterpillar і Holt триває з моменту створення компанії в 1904 році, коли Бенджамін Холт (Benjamin Holt) винайшов гусеничний трактор. Бульдозер D6 XE став своєрідним втіленням безперервних інновацій, розроблених за 116 років. Ювілейний бульдозер D6 був відправлений компанії Finning Cat – дилеру Caterpillar в Канаді, де його потім продали компанії Midwest Pipelines Inc.

до всіх новин

інші Новини

12.02.2024

“Цеппелін Україна” взяла участь у найбільшій конференції для спеціалістів в агро – Refarm у м. Львів.
дізнатись більше

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше
перейти до всіх новин