Про компанію

Як вибрати ківш для екскаватора?

Як вибрати ківш для екскаватора?

На м'якому ґрунті з невеликою щільністю та значною сипучістю стандартний ківш екскаватора пропрацює тривалий період, але його ефективність буде не на висоті. Одним з ключових аспектів, що впливають на ефективність, є правильний вибір ковша, щоб покупка або оренда машини не вийшла дорожче в зв'язку зі спонтанною поломкою ковша, який буде застосовуватися для роботи.

На що слід звернути увагу при виборі

Важливим орієнтиром при виборі ковша є ретельне дослідження майданчика, де буде експлуатуватися ківш, а також ступеня ущільнення. Варто оцінити щільність ґрунту, орієнтуючись також і на погодні аспекти, після чого вибрати ківш з урахуванням вантажопідйомності машини, а в разі необхідності допоміжну техніку.

Ключові критерії вибору ковша
  • міцність – матеріали, з яких зроблені контактуючі з ґрунтом складові ковша;
  • об’єм – для ґрунту низької щільності і високої сипучості слід застосовувати ковші великого об’єму;
  • конфігурація – виходячи з обсягу робіт: прибирання території, облаштування котлованів або риття траншей.

Крім суто прикладних особливостей має також значущість маса ковша, яка не повинна перевищувати навантаження, на яке в цілому розрахований екскаватор. Якщо незначне короткострокове перевантаження не страшне на рівних поверхнях, то вже при функціонуванні на краю котловану або інших похилих ділянках, може статися перекидання машини.

Різновиди ковшів для екскаватора

При замовленні послуги оренди або при придбанні нової техніки варто обов'язково уточнювати, яким типом ковша обладнана машина. Стандартний варіант призначений для земляних маніпуляцій на ґрунті середньої щільності, проте крім нього можна підібрати:

  • розпушувачі – дозволяють працювати з найважчими та твердими типами ґрунту;
  • скельні ковші застосовуються для взаємодії з ґрунтом, в якому міститься величезний відсоток каменів;
  • профільний і траншейний ковші мають схожу конфігурацію - досить вузьку, завдяки чому вдається їх використовувати в цілях чистки і риття;
  • планувальний ківш. За рахунок великої ширини і легкості можна виконувати термінове розчищення майданчиків під будівництво та вирівнювання ґрунту;
  • ківш посиленого типу відрізняється великою вагою в порівнянні зі стандартним варіантом. Але він цілком може впоратися зі щільним ґрунтом.

При земляних роботах може знадобитися застосування екскаватора з грейферним ковшем. Згідно з аналізом експертів, невірний вибір техніки може підвищити експлуатаційні витрати приблизно на 20%.

Пріоритетне значення має також і такий критерій, як сила, з якою ківш проникає в ґрунт. Вона визначається робочими параметрами гідравлічних циліндрів, довжиною важеля сили і шириною ковша: чим він ширше, тим більш потужними повинні бути гідравлічні циліндри і довше важіль. Ну і, звичайно, необхідно оцінити, наскільки оперативно може проводитися заміна ковша.

до всіх новин

інші Новини

09.05.2024

Цеппелін Україна пропонує НАВІСНЕ ОБЛАДНАННЯ – Кущоріз Сaterpillar BR318.
дізнатись більше

07.05.2024

Навчання, практика та стажування – робота у компанії вашої мрії.
дізнатись більше

12.04.2024

ЦЕППЕЛІН УКРАЇНА ПРИЙНЯЛА УЧАСТЬ У MINING RECOVERY CONFERENCE.
дізнатись більше

12.02.2024

“Цеппелін Україна” взяла участь у найбільшій конференції для спеціалістів в агро – Refarm у м. Львів.
дізнатись більше
перейти до всіх новин