Про компанію

Zeppelin Group домагається позитивного сальдо

Zeppelin Group домагається позитивного сальдо


Незважаючи на негативний вплив української кризи, в 2014 фінансовому році Група компаній Zeppelin досягла хороших результатів.
  • Виручка Групи: 2,3 млрд. Євро
  • Доходи Групи до оподаткування: 71600000. Євро (79,0 млн. євро від операцій)
  • Середнє число співробітників в році: 7882 (у тому числі практикантів)
  • Подальше розширення компетенції у сфері комплексних рішень
  • Помірні перспективи на 2015 рік
Гархинг під Мюнхеном 8 травня 2015 року. Група компаній Zeppelin опублікувала інформацію про свої доходи в розмірі 2,3 млрд. Євро за 2014 фінансовий рік (у попередньому році: 2,43 млрд. євро). Тим не менш, доходи від операцій до сплати податків зросли порівняно з попереднім роком і склали 79,0 млн. Євро (у попередньому році: 77,3 млн. євро). Група добилася позитивного результату в більш складних ринкових умовах завдяки наполегливій роботі та професіоналізму своїх співробітників. Враховуючи амортизацію нематеріальних активів від придбань, повідомляється про прибуток до сплати податків у розмірі 71,6 млн. євро - різке збільшення в порівнянні з попереднім роком - 64,4 млн. євро. Середня чисельність співробітників склала 7882 людини (у тому числі практикантів).

Український конфлікт справив значний негативний вплив на діяльність Zeppelin в Росії та Україні, так як у компанії є дилерські контракти на цій території. Як очікувалося, найбільш різко доходи впали у стратегічній бізнес-одиниці (СБО), що займається будівельною технікою в країнах СНД. Завдяки стабільному бізнесу з надання послуг і сталому управлінню вартістю та ризиками, бізнес-одиниця як і раніше добивається впевнених результатів. Стратегічним бізнес-одиницям, що працюють у сфері силових установок і оренди, також довелося зіткнутися з падінням доходів і прибутку в цих країнах. У той час як бізнес-одиниці Оренда техніки вдалося компенсувати це позитивною тенденцією в Центральній Європі. Бізнес-одиниця Силові установки опублікувала більш скромні цифри доходів і прибутку, тим не менш, розвиток бізнесу залишається на стабільному рівні. Стратегічна бізнес-одиниця Будівельна техніка ЄС показала винятково позитивну динаміку: такий успіх можна пояснити чітким акцентом на стабільність і підвищення операційної ефективності. Реструктуризація Промислового інжинірингу, розпочата в 2013 році, в основному була завершена, і тут також вдалося досягти позитивного результату протягом всього одного року діяльності переформуваної бізнес-одиниці.

«Незважаючи на складну ринкову ситуацію, Група компаній Zeppelin продовжує зміцнювати свої позиції на ринку і в 2014 році збільшила свої доходи. У стратегічному плані ми посилили окремі напрями бізнесу, таким чином, помітно пом'якшивши негативні наслідки від регіонів в умовах кризи», пояснює Петер Герстманн (Peter Gerstmann), голова Правління ZEPPELIN GmbH. Крістіан Думмлер (Christian Dummler), член Правління та фінансовий директор ZEPPELIN GmbH, додає: «В цілому, наша диверсифікація, консервативне фінансування і політика управління ризиками забезпечила стабільність і прибутковість компанії в непростій і невизначеною економічної та геополітичної середовищі. Ми можемо сказати, що Група компаній Zeppelin досягла чудових результатів у вкрай мінливому 2014».

Розширення компетенції в області рішень

У 2014 році Група компаній Zeppelin продовжила розвиватися і зміцнювати свої позиції на ринку в різних сферах комерційної діяльності. Бізнес, пов'язаний з відкритими і підземними розробками, придбаний компанією Caterpillar, був швидко і успішно інтегрований завдяки високій компетенції експертно-консультаційного центру в гірничодобувній сфері.

Прийнявши на себе діяльність з обслуговування проектів у компанії Streif Baulogistik GmbH, бізнес-одиниця Оренда техніки зробила друге за величиною придбання в історії Групи компаній Zeppelin. З 1 жовтня 2013 вона також придбала BIS Blohm + Voss Inspection Service GmbH з ретроспективним ефектом. Ці придбання значно розширили спектр послуг в галузі будівельної логістики, електричних установок для будівельних майданчиків, енергопостачання, систем модульних приміщень та мобільного тестування матеріалів, і являють собою подальший крок на шляху стійкого посилення компетенції Zeppelin у сфері рішень, що дозволяють клієнтам ще ефективніше вести свої проекти. У липні 2014 року, Оренда техніки уклала угоду з Ramirent A/S про створення спільного підприємства Fehmarnbelt Solution Services. В результаті навички та ресурси двох провідних європейських постачальників орендних послуг для підтримки великих будівельних майданчиків були об'єднані для виконання великого міжнародного проекту «Фемарнбельтскій міст» (Fehmarn Belt Fixed Link).

У вересні 2014 бізнес-одиниця Силові установки уклала ексклюзивну угоду про партнерство з норвезькою компанією Optimarin AS про продаж системних рішень для очищення баластної води. Ця ж бізнес-одиниця також отримала права на продаж вузлів газових двигунів від компанії Caterpillar Energy Solutions GmbH.

Нова організаційна структура СБО Промисловий інжиніринг

Реструктуризація СБО Промисловий інжиніринг в 2014 фінансовому році була в основному завершена. Процеси оптимізовані, ключові компетенції зібрані на відповідних виробничих ділянках, а рівні управління раціоналізовані. Було виконано необхідне регулювання чисельності персоналу без скорочення штату співробітників. Підрозділ знову домігся позитивного доходу від своїх операцій в 2014 році. На додаток до успішної програми реструктуризації, Група компаній також призначила дипломованого фахівця в промисловій галузі на посаду керівника з управління промисловим інжинірингом.

Міцні партнерські відносини

У 2014 році компанії Zeppelin і Caterpillar відсвяткували 60-річчя свого партнерства. На церемонії в театрі Colosseum у м. Ессен обидві компанії зобов'язалися продовжувати своє співробітництво, засноване на довірі та повазі. Caterpillar також вдруге поспіль привласнила Групі компаній Zeppelin звання «Кращий партнер з продажу та сервісного обслуговування в Європі». СБО Будівельна техніка ЄС, Оренда техніки та Силові установки стали переможцями. Крім того, СБО Будівельна техніка ЄС була удостоєна нагороди за успіх у сфері роботи з технікою з напрацюванням. Також заслуговує згадки відмінний результат Групи компаній Zeppelin за опитуванням лояльності клієнтів компанії Caterpillar, в якому Група зайняла перше місце в Європі, Африці на Середньому Сході.

Перспективи на 2015 рік

Перспективи на 2015 рік - помірні. Зважаючи на поточні події в Росії та Україні, Група компаній Zeppelin не очікує, що економічні умови в цих країнах покращаться, і прогнозує подальше зниження обсягів ділових операцій. Небажання інвестувати в розвідку сланцевого газу через зміни цін на нафту чинить негативний вплив на ситуацію з проектами в сфері промислової експлуатації заводу в США і Східній Європі. Обсяги ринків видобутку сировини в 2015 році також будуть залишатися на низькому рівні. Очікується позитивний розвиток сектора будівельного обладнання та енергетичного сектора в Європі за рахунок необхідності інвестицій в інфраструктуру і тиску з боку урядів. Підвищення гнучкості й тенденція в напрямку короткострокової оренди передбачають великий потенціал для підрозділу, що займається орендою. У 2015 році короткострокова оренда в Росії буде включена в існуючу організацію з продажу та обслуговування і розширена.

У 2015 році Група компаній Zeppelin буде приділяти особливу увагу продовженню інтеграції недавніх придбань і підвищенню ефективності з метою подальшого сталого розширення своїх позицій на ринку.

Ключові показники

Продаж

20142013
СБО Будівельна техніка ЄСмлн. євро        1041        1036
СБО Будівельна техніка СНДНД       млн. євро434573
СБО Оренда технікимлн. євро348290
СБО Силові установкимлн. євро301311
СБО Промисловий інжинірингмлн. евро266299
Разом по групі

млн. євро23012434
Кількість співробітників
(у середньому за рік, включаючи практикантів)
     

Разом по групі млн. євро78824648
Доходи до сплати податківмлн. євро71,664,4
до всіх новин

інші Новини

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше
перейти до всіх новин