3 функції систем Trimble®, з якими ви залишите конкурентів позаду

3 функції систем Trimble®, з якими ви залишите конкурентів позаду

Щоб сучасна дорожньо-будівельна компанія була конкурентоспроможною, її працівники мають виконувати роботу швидко, якісно та з мінімальними витратами. Компанія Trimble® пропонує вам всі необхідні інструменти і підтримку, щоб ви могли об’єднати планування робіт, проектування, підготовку майданчика, управління технікою протягом усього циклу будівництва. Дізнайтеся більше, наскільки просто застосовувати технології, які допоможуть вдосконалити робочі процеси, збільшити продуктивність, підвищити точність робіт і знизити витрати.

Якісні дороги починаються з ретельної підготовки земляного полотна ще до того, як спецтехніка розпочне свою роботу. Для будівництва нових доріг в програмному забезпеченні Trimble®, створюється якісна тривимірна модель, з якою комп’ютер бере інформацію: як є та як має бути. На основі цих даних управління технікою здійснюється автоматично у точній відповідності до проекту.

Інтелектуальне фрезування

Процес точного фрезування покриття починається зі створення в програмному забезпеченні Trimble® якісної 3D-моделі. Створений проект завантажується в блок управління і оператор машини чітко бачить області, які знаходяться вище/нижче або точно над вирівняною поверхнею.

Порівнюючи поточний стан корпусу фрези і його нахил з проектом, система автоматично управляє машиною так, щоб глибина і нахил точно збігся з заданим значенням. Операція виконується без виконання розмітки або ручного коректування.

3 функції систем Trimble®, з якими ви залишите конкурентів позаду 1
3 функції систем Trimble®, з якими ви залишите конкурентів позаду 2

Переваги використання системи під час фрезування:

Більш рівна поверхня.

Проводиться високоточне фрезування нерівностей і створюється більш рівна поверхня для укладання.

Зручна організація робочого процесу.

Самоскиди працюють ефективніше на дорозі, коли їм не заважає розмітка.

Зменшення інтенсивності зносу

Фрезування виконується рівно на необхідну глибину. Тому, машина спалює менше палива і відбувається менший знос зубів барабана фрези.

Менша кількість матеріалу для вивозу.

Зменшується кількість необхідних самоскидів, тож, відповідно, знижується собівартість роботи.

Скорочуються витрати асфальту.

Зріз проводиться на мінімально необхідну глибину, що вимагає менше асфальту при заключному укладанні покриття.

Використовуючи системи Trimble® на фрезі можна легко виконувати сполучення, віражі, дренажні нахили змінної величини і точно дотримуватися повздовжнього профілю. При цьому скорочується ймовірність переробок.

Точна укладка асфальтобетону

Коли фрезування завершено, застосування системи Trimble® 2D на асфальтоукладнику дозволить легко вирішити завдання укладки асфальту з постійною товщиною шару. Для забезпечення точного зв’язку з опорною поверхнею, лініями розмітки або поперечним ухилом система використовує ультразвукові датчики.

Застосування технологій Trimble® на асфальтоукладальнику дозволяє:

  • Укладати асфальт відповідно до вимог проекту з точністю 1-3 мм.
  • Мінімізувати витрати дорогого матеріалу.
  • Знизити витрати на оплату праці, завдяки управлінню укладкою лише одним оператором.
  • Виключити помилки оператора завдяки простому інтерфейсу.
  • Досягти максимальної рівністі і високої якості дороги.
  • Закінчити роботу в найкоротші терміни.
Якісне ущільнення

Асфальтовий каток – остання машина, яка завершує створення дорожнього покриття, тому вартість усунення допущених помилок може бути дуже велика. Встановивши систему управління Trimble® на асфальтові катки, ви зможете значно знизити ризик дефектів.

Під час роботи на блоці управління Trimble® відображається графічна схема проходів катка і температури поверхні матеріалу. Кількість проходів, що наноситься на схему, дозволяє уникнути недостатнього або надмірного ущільнення. А при занадто високій або низькій температурі оператор отримає попередження про потенційні проблеми.

Система дозволить виключити більшу частину рутинних робіт з ущільнення асфальту і допоможе досягти запланованих характеристик. З її допомогою можна оптимізувати рух катка, заощадити паливо спецтехніки і підвищити продуктивність робіт.

Таким чином, використовуючи систем Trimble® під час будівництва великих дорожніх об’єктів, ви досягаєте нового рівня продуктивності, який дозволяє вам вигравати тендери і ставати рентабельніше проект за проектом.

до всіх статей

інші Статті

Ущільнювач ґрунту SEM 512
дізнатись більше

Гусеничний бульдозер SEM 816D LGP
дізнатись більше

ПОРАДИ З ПІДБОРУ ФРЕЗ ДЛЯ НАВАНТУЖУВАЧІВ З БОРТОВИМ ПОВОРОТОМ.
дізнатись більше

Гусеничний екскаватор Caterpillar 320 GX.
дізнатись більше
перейти до всіх статей