4 приклади, коли використання сучасних технологій скорочує тривалість проекту

4 приклади, коли використання сучасних технологій скорочує тривалість проекту

Сучасні технології дозволяють нам виконувати будь-яку роботу швидше та краще. Будівельна галузь – не виключення. Вашій увазі чотири приклади, коли використання сучасних технологій може зменшити тривалість та витрати на виконання робіт на вашому підприємстві:

  • 01
    Система автоматичного управління ACCUGRADE™

В умовах реального будівельного майданчика завдання точного утримання відвалу машини на проектній відмітці вимагає дуже великої кількості робочого часу. Система автоматичного управління AccuGrade, дозволяє підтримувати робочий орган (відвал, барабан фрези та ін) машини під потрібним кутом в автоматичному режимі, за рахунок чого збільшує продуктивність на 40 відсотків.

Крім цього ряд робіт вимагає дуже високої кваліфікації оператора. Системи автоматики дозволяють оператору з середньою кваліфікацією виконувати складні роботи. При цьому значно скорочуються витрати на підготовку майданчика.

Революційне рішення компанії Caterpillar, використовує незалежні датчики і включає в себе цілий набір систем, в тому числі систему контролю поперечного ухилу, звукові датчики, лазер, системи GPS і ATS.

Система контролю профілю AccuGrade об’єднує дані цифрового проекту, показники пристроїв, які знаходяться в кабіні оператора та автоматичне керування робочим органом машини, що призводить до реального поліпшення точності профілювання і виключає необхідність використання розмітки.

  • 02
    Система зважування Trimble Loadrite

Система LOADRITE дозволяє вести облік ваги матеріалів, з якими працює навантажувач або екскаватор. За рахунок цього можна слідкувати за продуктивністю, часом циклів, загальною кількістю переміщеного матеріалу.

Збільшення прибутку

  • Оптимальне завантаження кожного самоскиду, скорочення собівартості циклу
  • Уникнення перевантаження самоскидів
  • Збільшення часу міжремонтного пробігу машин

Скорочення витрат

  • Скорочення витрат на паливо для навантажувачів/екскаваторів і самоскидів
  • Підвищення загальної ефективності Вашого парку машин
  • Максимальне використання ресурсів самоскидів

Зростання ефективності

  • Відстеження і контроль ефективності кожного самоскида
  • Оцінка ефективності роботи оператора навантажувача/екскаватора
  • Повний облік обсягів перевезеного матеріалу
  • Збільшення продуктивності самоскидів (тонна/год)
4 приклади, коли використання сучасних технологій скорочує тривалість проекту  1
4 приклади, коли використання сучасних технологій скорочує тривалість проекту  2
  • 03
    REDBIRD™ – дрони для оптимізації робочого процесу

Серед численних технологій, які пропронує клієнтам Caterpillar, з’явилась ще одна пропозиція. Для ефективної роботи будівельної, гірничої та дорожньої техніки компанія пропонує використовувати повітряні безпілотні літальні апарати – дрони.

Облітаючи будівельний майданчик, дрони збирають інформацію про об’єкти, які знаходяться на ньому. Дані аерозйомки можуть використовуватися для моніторингу і контролю виконаних робіт, а також для створення цифрової 3Д-моделі об’єкта.

3D-модель майданчика дозволить всім – від підрядників до менеджерів компанії, від бухгалтерів до виконавчого апарату – стежити за виробництвом. Це відкриває нові можливості для контролю якості виконаних робіт, використання зібраних даних в звітності, оптимізації витрат запасів, а також для дотримання техніки безпеки.

Наприклад, на півночі Канади за допомогою безпілотників здійснюється контроль віддалених територій нафто- і газопроводів. До застосування дронів з цією метою посилалася команда експертів, якій доводилося летіти на вертольоті у віддалені куточки країни і витрачати тиждень на перевірку трубопроводів.

  • 04
    Система моніторингу обладнання Product Link

Product Link — це спеціально розроблена Caterpillar інформаційна система віддаленого моніторингу обладнання, що забезпечує доступ до інформації про місцезнаходження машини, її технічний стан, виконані операції та якість виконаних робіт.

Основні переваги роботи системи Cat Product Link:

  • Пошук та діагностика несправностей, визначення проблеми до того, як вона переходить в серйозну поломку, складання графіка робіт з обслуговування, координація замовлення запчастин з сервісом і ремонтами.
  • Контроль місцезнаходження машини, диспетчеризація заправної машини і механіків, використовуючи найбільш ефективний маршрут.
  • Контроль роботи машини під навантаженням у порівнянні з часом холостого ходу, контроль за витратами палива, визначення нецільового використання обладнання і необхідності навчання операторів.
  • У результаті використання системи Cat Product Link Ви отримуєте зниження часу простоїв і кількості можливих поломок і маєте максимальну продуктивність обладнання.
  • Контроль витрат по експлуатації та володінню.
до всіх статей

інші Статті

Гусеничний бульдозер SEM 816D LGP
дізнатись більше

ПОРАДИ З ПІДБОРУ ФРЕЗ ДЛЯ НАВАНТУЖУВАЧІВ З БОРТОВИМ ПОВОРОТОМ.
дізнатись більше

Гусеничний екскаватор Caterpillar 320 GX.
дізнатись більше

НОВІ МОДЕЛІ ГУСЕНИЧНИХ НАВАНТАЖУВАЧІВ CATERPILLAR
дізнатись більше
перейти до всіх статей