5 речей, на які потрібно звернути увагу при виборі екскаватора-навантажувача

5 речей, на які потрібно звернути увагу при виборі екскаватора-навантажувача

Обираючи екскаватор-навантажувач, слід врахувати ряд факторів:

  • у яких умовах, з якою інтенсивністю буде використовуватися машина?
  • який тип робіт і з яким навісним обладнанням вона буде виконувати?
  • на якій поверхні вона буде працювати?
  • які вимоги у вас є до екскаватора-навантажувача?

Залежно від цих чинників для кожного підприємства підійдуть різні екскаватори-навантажувачі. У цій статті ми розповімо про деякі їх відмінності, на які варто звернути увагу.

1
Двигун

Двигун на екскаваторі-навантажувачі виконує дві функції: по-перше, приводить машину в рух, по-друге, передає потужність на гідравлічні насоси для активації кермової системи і систем робочого устаткування. Чим потужніше двигун, тим більш плавно працює гідравлічне обладнання і тим більший обсяг робіт машина може виконати за один цикл.

2
Привід

Бажано, щоб у екскаватора-навантажувача був повний привід. З ним ви зможете домогтися максимальної продуктивності при роботі на складному ґрунті. У той же час існують екскаватори-навантажувачі із заднім приводом, вони підійдуть, якщо питання бюджету є вирішальним.

3
Трансмісія і кермове управління

Техніка з механічною трансмісією витрачає менше пального і більш точна в керуванні. З автоматичною трансмісією оператор не відволікається на перемикання передач і може бути сконцентрований на виконанні робочих операцій, це призводить до того, що техніка працює ефективніше.

Важливо звернути увагу на наявність і тип блокувань на колесах. Деякі виробники, свідомо знижуючи вартість комплектації машини, постачають екскаватори-навантажувачі з відкритими мостами.

В сучасних екскаваторах-навантажувачах є особливі режими роботи кермового управління - такі, як "крабовий хід" і "слід у слід". У режимі "слід у слід" передні і задні колеса повертаються в протилежні сторони, завдяки чому екскаватор-навантажувач може розвернутися в обмеженому просторі.

У режимі "крабовий хід" всі чотири колеса повернені в одну сторону і на машині легше працювати в умовах обмеженого простору, наприклад, можна без складних маневрів “підійти” у вузькому просторі до стіни або будівлі.

4
Гідролінія

Підключення навісного обладнання безпосередньо залежить від укомплектованості машини гідролініями. Без них використання спецтехніки стає обмеженим.

Також на екскаватор-навантажувач може встановлюватися двопотокова гідролінія. Наявність другого потоку призводить до подорожчання машини, але дозволяє підключати більш складне навісне обладнання з двопотоковою розводкою. Наприклад, при підключенні бурильного обладнання один потік йде на обертання для заглиблення в землю, а другий потік - на обертання для виїмки буру з землі.

5
Руків’я

Руків’я на екскаваторі-навантажувачі буває стандартне (без висування) і телескопічне (з функцією висування). Воно відповідає за такі важливі параметри, як глибина копання, виліт і висота вивантаження екскаваторного обладнання. Перед покупкою екскаватора-навантажувача необхідно проаналізувати, на яких об'єктах буде працювати техніка, в які самоскиди розвантажуватися. Особливо це важливо там, де працюють самоскиди з надставними бортами.

 
до всіх статей

інші Статті

Ущільнювач ґрунту SEM 512
дізнатись більше

Гусеничний бульдозер SEM 816D LGP
дізнатись більше

ПОРАДИ З ПІДБОРУ ФРЕЗ ДЛЯ НАВАНТУЖУВАЧІВ З БОРТОВИМ ПОВОРОТОМ.
дізнатись більше

Гусеничний екскаватор Caterpillar 320 GX.
дізнатись більше
перейти до всіх статей