Поради для оцінки роботи операторів та загальної ефективності

Поради для оцінки роботи операторів та загальної ефективності
3 нових способи керування роботою операторів і один старий, проте ефективний!

Які б передові технології не використовували виробники спецтехніки, на сьогоднішній день оператор машини є одним з головних учасників робочого процесу. Від якості та ефективності його роботи багато в чому будуть залежати показники вашого бізнесу.

Устаткування Caterpillar генерує велику кількість інформації про основні параметри та режими роботи машин. Деякі з отриманих даних можна з легкістю використовувати для контролю роботи персоналу, оцінки кваліфікації оператора й загальної ефективності його роботи. Представлені нижче чотири нескладні поради, допоможуть вам, ґрунтуючись на даних отриманих з машини, дізнатися рівень кваліфікації своїх операторів і виконати необхідні дії для підвищення ефективності їх роботи.

Порада 1
КОНТРОЛЬ ВИТРАТИ ПАЛЬНОГО ОПЕРАТОРОМ

Оцінка витрати пального на одній і тій самій машині під керуванням різних операторів допоможе більше дізнатися про роботу кожного з них. Більш економічна витрата пального при виконанні однакових робіт свідчить про кращий контроль оператора над машиною, а значить і вищий рівень безпеки при виконанні операцій. Це також сприятливо відбивається на терміні служби обладнання.

Порада 2
ЗАОХОЧЕННЯ ПЕРСОНАЛУ ЗА ХОРОШУ РОБОТУ

Використовуйте дані, отримані з машини, для оцінки ефективності роботи операторів. Заохочення гарної роботи оператора на підставі даних обладнання приносить більше користі, ніж дорікання за погану роботу. Це допоможе операторам уникнути відчуття постійного вишукування помилок у їх роботі, а об’єктивні та наочні показники обладнання підтвердять справедливість заохочення.

Порада 3
СТИМУЛЮЙТЕ ОПЕРАТОРІВ РЕАГУВАТИ НА ПОПЕРЕДЖЕННЯ

Будь-яка система діагностики та моніторингу роботи обладнання буде марна, якщо на її повідомлення і попередження не звертати уваги. Важливо переконатися, що персонал розуміє важливість і значення попереджувальних сигналів, за допомогою яких машина повідомляє про відхилення в роботі, а також точно знає, коли необхідно негайно вимкнути обладнання для запобігання серйозних пошкоджень.

Порада 4
КОНТАКТУЙТЕ З ОПЕРАТОРАМИ, СТАВТЕ ЗАПИТАННЯ, ЦІКАВТЕСЯ ЇХ ДУМКОЮ

Спілкування з керівництвом допоможе оператору повною мірою відчути його важливість і участь у робочому процесі, а значить – підвищить його мотивацію. Поясніть, з якою метою і для чого ви використовуєте дані з їхніх машин. Не відмовляйтеся вислухати думку оператора, адже вони виконують свою роботу щодня і можуть генерувати дійсно корисні та практичні ідеї.

За даними досліджень Управління охорони праці США (OSHA-Occupational Safety & Health Administration) — 94% усіх значних транспортних пригод, які трапляються з великогабаритним обладнанням, виникають через людський фактор та неналежну професійну підготовку операторів. Тому компанія “Цеппелін Україна” пропонує стандартний інструктаж операторів після збирання та вводу нової машини в експлуатацію по всьому модельному ряду дорожньої будівельної техніки Сat®. Він включає в себе первинне знайомство з технікою Сat®, її технічними характеристиками, призначенням. Ознайомлення з органами керування, панеллю приладів, розташуванням вузлів та агрегатів, заправних ємностей.

до всіх статей

інші Статті

Гусеничний бульдозер SEM 816D LGP
дізнатись більше

ПОРАДИ З ПІДБОРУ ФРЕЗ ДЛЯ НАВАНТУЖУВАЧІВ З БОРТОВИМ ПОВОРОТОМ.
дізнатись більше

Гусеничний екскаватор Caterpillar 320 GX.
дізнатись більше

НОВІ МОДЕЛІ ГУСЕНИЧНИХ НАВАНТАЖУВАЧІВ CATERPILLAR
дізнатись більше
перейти до всіх статей