Прості, але ефективні рекомендації по експлуатації фронтальних навантажувачів

Прості, але ефективні рекомендації по експлуатації фронтальних навантажувачів

Фронтальний навантажувач розрахований на інтенсивні навантаження та довгий термін служби. Однак навіть якісна спецтехніка вимагає дбайливого ставлення, дотримання рекомендацій з експлуатації.

Основні вимоги до роботи на фронтальному навантажувачі
01

Керувати спецтехнікою повинен виключно оператор, який пройшов спеціальну підготовку. Навіть якщо є досвід керування іншими видами спецтехніки, потрібно пройти навчання, перш ніж приступати до роботи. Справа в тому, що кожна техніка має свою специфіку, щоб забезпечити продуктивну роботу машини, необхідно розбиратися в нюансах конкретної моделі.

02

Щоб продовжити термін служби техніки, необхідно строго дотримуватися вимог, встановлених виробником. Основні правила викладено у заводському «Керівництві по експлуатації», яке слід ретельно вивчити перед початком роботи. Документ бажано завжди мати при собі, щоб звернутися до нього в непередбачуваній ситуації і знайти відповіді на питання.

03

Зберегти техніку в ідеальному стані надовго допоможе правильна щоденна підготовка до робочої зміні. Перед тим, як завести двигун фронтального навантажувача, необхідно прогріти мастило до правильної температури. Після закінчення зміни потрібно дочекатися повного охолодження мастила на холостому ходу - це допомагає захистити турбіну від передчасного зносу та запобігти поломці.

04

Слід дотримуватися правил експлуатації техніки під час руху, уникаючи надмірних навантажень на гальма і трансмісію, адже саме ці елементи найчастіше схильні до поломок.

05

Істотному навантаженню піддаються шини спецтехніки. По-перше, потрібно вибирати покришки з властивостями, які відповідають умовам експлуатації машини. По-друге, необхідно уникати пробуксовки, яка призводить до швидкого зносу гуми.

06

Має значення і стан робочого майданчика. По можливості, бажано максимально вирівняти ґрунт, прибрати сміття, сторонні об'єкти, які перешкоджають вільному переміщенню техніки.

Дотримання простих заходів профілактики дозволяє надовго зберегти фронтальний навантажувач в хорошому стані, уникаючи витрат на ремонт машини і оновлення автопарку.

до всіх статей

інші Статті

Ущільнювач ґрунту SEM 512
дізнатись більше

Гусеничний бульдозер SEM 816D LGP
дізнатись більше

ПОРАДИ З ПІДБОРУ ФРЕЗ ДЛЯ НАВАНТУЖУВАЧІВ З БОРТОВИМ ПОВОРОТОМ.
дізнатись більше

Гусеничний екскаватор Caterpillar 320 GX.
дізнатись більше
перейти до всіх статей