Умови зберігання пального на вашому підприємстві: на що варто звернути увагу?

Умови зберігання пального на вашому підприємстві: на що варто звернути увагу?

Під словами “неякісне пальне” зазвичай мають на увазі, що в рідині підвищена кількість металовмісних частин, свинцю, нафталіну, етилового спирту, ацетону чи паливо не відповідає заявленому октановому числу. Або всі перераховані чинники присутні разом.

Використання пального з таким «набором» призводить до передчасного зносу двигуна, порушеннь роботи паливної системи, бензонасоса, датчика детонації, кисневого датчика, каталізатора, свічок запалювання (як правило, – страждають в першу чергу), порушується робота інжектора.

В результаті невдалої заправки доведеться замінити практично все, що мало контакт з цим бензином, чистити форсунки, колектори, промивати бак.

Щоб уникнути подібних проблем необхідно навчитися перевіряти якість пального та купувати його лише у відомого постачальника, репутації якого можна довіряти.

Але є випадки, коли пальне забруднювалося через неналежні умови зберігання на стороні покупця. Тож якщо ви звинуватили в поганій якості пального вже не одного постачальника, зверніть увагу на те, в яких умовах рідина зберігається на вашому підприємстві.

Обов’язково достримуйтесь наступних рекомендацій, щоб мінімізувати негативні наслідки
  • 01

    Використовуйте резервуари для зберігання палива, що спроектовані і обслуговуються належним чином.

  • 02

    Фільтруйте паливо при його надходженні в резервуар для зберігання і при кожному перекачуванні в інший резервуар або з нього, а також перед заливом палива в паливний бак двигуна. Рекомендується використовувати фільтри з номінальним розміром сита не більше 20 мікрон.

  • 03

    На останній стадії під час заливу до паливного баку використовуйте для фільтрації паливні фільтри з номінальним розміром не більше чотирьох мікрон. Цей фільтр треба встановити на пристрої, що подає паливо в паливний бак двигуна від устаткування, такого як насос, що потенційно може бути джерелом сміття в потоці палива.

  • 04

    Рекомендується використовувати ступінчасту фільтрацію.

  • 05

    Використовувати фільтри з наповнювачами з дроту (сітчасті фільтри) НЕ рекомендується, за винятком випадків, коли після них встановлені фільтри зі стандартним наповнювачем (целюлозним або синтетичним). Фільтри з наповнювачами з дроту зазвичай забезпечують низьку ефективність фільтрації і схильні до корозії, в результаті чого вони починаю пропускати великі частки.

  • 06

    У точці фільтрації палива рекомендується використовувати водороздільники або водопоглиначі.

  • 07

    Встановіть і обслуговуйте належним чином правильно спроектовану і заземлену систему фільтрації на резервуарах для зберігання пального.

  • 08

    Замінюйте паливні фільтри відповідно до рекомендацій виробника. Компанія Caterpillar пропонує системи фільтрації палива і водовідділення різної ефективності, які ви можете використовувати, щоб гарантувати чистоту пального.

  • 09

    Дотримуйтесь промислових стандартів заземлення та інших правил безпеки.

  • 10

    Регулярно перевіряйте відсутність у паливі мікробів. Кожні 3 місяці або безпосередньо при підозрі на наявність проблем виконуйте повний аналіз партії пального, що зберігається.

  • 11

    Резервуари для зберігання палива не повинні містити воду, сміття або осад. Воду і осад з резервуара необхідно видаляти щотижня. Ділянку навколо наливної горловини необхідно утримувати в чистоті для запобігання попадання сміття в резервуар.

  • 12

    В міру необхідності очищайте внутрішню порожнину паливного бака двигуна і резервуара для зберігання пального. Зливайте воду і осад з паливного бака перед початком кожної зміни.

  • 13

    Після заповнення паливного бака дайте пальному відстоятися протягом десяти хвилин. Це сприяє відділенню води і осаду, які потім необхідно видалити.

  • 14

    Періодично замінюйте фільтри. Не допускається наповнювати паливний фільтр тонкого очищення палива до його установки.

  • 15

    Заповнюйте паливні резервуари з нерухомою кришкою якомога частіше, щоб зменшити кількість повітря, що в нього потрапляє, та утворення конденсату.

  • 16

    Захищайте паливні баки від проникнення в них бруду і води.

Майте на увазі, ці рекомендації не допоможуть вам у випадку придбання партії неякісного пального але допоможуть знизити ризики поломок через власну необачність.

1000 літрів пального у подарунок!
до всіх статей

інші Статті

Гусеничний бульдозер SEM 816D LGP
дізнатись більше

ПОРАДИ З ПІДБОРУ ФРЕЗ ДЛЯ НАВАНТУЖУВАЧІВ З БОРТОВИМ ПОВОРОТОМ.
дізнатись більше

Гусеничний екскаватор Caterpillar 320 GX.
дізнатись більше

НОВІ МОДЕЛІ ГУСЕНИЧНИХ НАВАНТАЖУВАЧІВ CATERPILLAR
дізнатись більше
перейти до всіх статей