Які фактори призводять до необхідності ремонту автогрейдера?

Які фактори призводять до необхідності ремонту автогрейдера?

Унікальність автогрейдерів полягає в їх гнучкості та продуктивності. Наприклад, використання автогрейдера дозволяє прискорити прокладку автомобільної дороги в кілька разів.

Цю техніку можна вважати надійною і довговічною, але вона не застрахована від пошкоджень окремих вузлів, поломок і збоїв у роботі, а також природного зносу.

Які фактори призводять до необхідності ремонту?
1
Виробничі

Заводський брак і різні порушення технології виробництва механізмів і вузлів машини ведуть до несправностей, які з'являються при експлуатації.

2
Конструктивні

Порушення режиму термообробки, неправильне призначення матеріалів або деталей, невірне поєднання механізмів - все це провокує серйозні збої в роботі автогрейдера.

3
Експлуатаційні

Коли спецтехніку використовують не за призначенням, або не проводять своєчасне ТО і ремонт, неминуче трапляються поломки як окремих механізмів, так і великих вузлів.

Яка несправність найпоширеніша?

Частіше за інші страждають механізми, які пов'язані між собою та ті, що під час роботи піддаються тертю. У місцях сполучення виникають зазори, природний або аварійний знос. Якщо природний знос неминучий, то аварійний потрібно постаратися своєчасно виявити і провести ремонтні роботи. Як це зробити?

Допоможе візуальний огляд: можна виявити порушення зварних з'єднань і швів, тріщини і корозію, металеву стружку або мастило, а проведення точних вимірів дозволить визначити ступінь розбіжності з початковими показниками.

Обслуговування автогрейдера

Ремонт і обслуговування автогрейдера: своїми силами чи в сервісі?

Важливо розуміти: навіть така проста маніпуляція, як заливання мастила в автогрейдер, може стати серйозною поломкою, якщо мастило виявиться невідповідним.

Як часто потрібно проводити ТО автогрейдерів?

Технічне обслуговування спецтехніки - можливість швидко виявити, попередити або усунути поломки і несправності. Найчастіше роботи по ТО поділяються наступним чином:

Щомісячні

Роботи завжди плануються заздалегідь і здійснюються з урахуванням спеціально розробленої схеми.

Періодичні

Обслуговування проводиться через певні відрізки часу і передбачає перевірку працездатності всіх вузлів машини.

Сезонні

Вузли і механізми автогрейдера вивчають перед кожним новим сезоном, техніка готується до літа / зими.

Позапланові

Виконуються при поломці окремих механізмів і вузлів або при виході з ладу. Якщо проводити періодичне, планове і сезонне техобслуговування автогрейдера регулярно, раптові збої і несправності техніки і її ключових вузлів можна звести до мінімуму.

Ремонт автогрейдера: 5 кроків до ідеальної роботи

При інтенсивній експлуатації спецтехніки може трапитися будь що, навіть найнадійніше обладнання не захищене від поломок. Якщо автогрейдер раптом встав або працює не так, як зазвичай - необхідно негайно зупинити роботи і зв'язатися з фахівцями, які проведуть весь цикл робіт по усуненню причин збоїв:

  • Виконають ремонт і налаштують елементи гідравлічної системи, оглянуть штоки і гідроциліндри, нанесуть спеціальне покриття на зношені фрагменти поверхонь.
  • Замінять вузли, механізми і окремі деталі в разі сильного зносу. Відновленню і заміні підлягають двигун, КПП, редуктор, гідроциліндр, робочий орган, колеса, кабіна.
  • Оцінять стан елементів конструкції на наявність деформацій і тріщин з їх подальшим ремонтом або заміною, а також проведуть повний розбір автогрейдера для складання дефектної відомості.
  • Відновлять ходову частину машини і замінять вузли та деталі, що вийшли з ладу, а також мастильні та витратні матеріали (кільця, шланги, сальники, рукава, гідронасоси).
  • Здійснять налаштування і обкатку автогрейдера після виконання всіх необхідних ремонтних робіт, щоб переконатися в тому, що техніка повністю справна.

Регулярне обслуговування у фахівців забезпечить машині безперебійну роботу протягом тривалого часу і позбавить вас від позапланових витрат на ремонт і покупку спецтехніки.

до всіх статей

інші Статті

Ущільнювач ґрунту SEM 512
дізнатись більше

Гусеничний бульдозер SEM 816D LGP
дізнатись більше

ПОРАДИ З ПІДБОРУ ФРЕЗ ДЛЯ НАВАНТУЖУВАЧІВ З БОРТОВИМ ПОВОРОТОМ.
дізнатись більше

Гусеничний екскаватор Caterpillar 320 GX.
дізнатись більше
перейти до всіх статей