Як обрати екскаватор-навантажувач, щоб техніка відповідала потребам підприємства?

Як обрати екскаватор-навантажувач, щоб техніка відповідала потребам підприємства?

Технічні характеристики – основний, але не єдиний критерій вибору спецтехніки. Щоб інвестиції принесли прибуток і не вимагали додаткових витрат, слід врахувати безліч важливих факторів. Щоб ви зробили правильний вибір, фахівці компанії Цеппелін Україна підготували спеціальний алгоритм, який допоможе врахувати максимальну кількість нюансів.

Порівняння екскаваторів-навантажувачів Cat®
  • 01

    Визначте технічні параметри, виходячи з яких ви будете обирати екскаватор-навантажувач. Важливо врахувати не лише потужність і вантажопідйомність, а й висоту завантаження, глибину риття, тип ходової частини, оснащення. Зважайте на об’єм робіт та задачі, які буде виконувати машина на вашому підприємстві.

  • 02

    Зробіть добірку моделей спецтехніки, технічні характеристики яких відповідають вимогам підприємства. Враховуйте, що техніка не зможе постійно працювати на максимальній потужності, а зайва потужність і функціонал – це необґрунтовані витрати.

  • 03

    Зв’яжіться з дилерами, щоб дізнатися, чи доступне потрібне навісне обладнання для обраних моделей? Якщо ні – викресліть ці варіанти, оскільки підгін інструментів також потребує додаткових витрат часу та коштів.

  • 04

    Порівняйте вартість решти моделей. Чи володієте ви достатніми фінансовими ресурсами? Якщо так, то перейдіть до пункту 6. Якщо ні, дізнайтеся, чи є у дилера послуга фінансування спецтехніки. Запитайте про ставки та граничні суми кредиту і лізингу. Поцікавтесь відсотком першого внеску.

  • 05

    Якщо дилер не пропонує вигідні умови фінансування, а ресурсів на купівлю обладнання недостатньо, перейдіть до розгляду моделей іншого бренду.

  • 06

    Перевірте, чи є у дистриб’ютора сервісний центр або представництво у вашому регіоні? В іншому випадку, для сервісного обслуговування будуть потрібні витрати часу і коштів на транспортування техніки, можливі незаплановані простої. Поцікавтеся, скільки часу займає пошук та доставка деталей.

  • 07

    Дізнайтеся, чи існує у дилера можливість дистанційної діагностики спецтехніки? Компанія Цеппелін Україна пропонує своїм клієнтам послуги аналізу відпрацьованих масел, на підставі якого власники спецтехніки Cat® можуть дізнатися про можливі проблеми ще до поломки, за рахунок чого ремонт буде дешевше і швидше.

  • 08

    Порівняйте тривалість гарантії, яку вам пропонують дистриб’ютори. Зверніть увагу, чи можливий розрахунок гарантії виходячи з відпрацьованих мотогодин.

  • 09

    Чи є у дилера складські запаси запчастин? Це дозволить мінімізувати простої в разі поломки і використовувати оригінальні компоненти при ремонті.

  • 10

    Чи плануєте ви регулярно оновлювати автопарк спецтехніки? Якщо так, то дізнайтеся у офіційного представника бренду у вашому регіоні, чи пропонує він послугу зворотного викупу спецтехніки – Trade-In. Так, ви зможете придбати нову машину, сплативши частину її вартості вживаною спецтехнікою. Це зекономить ваш час та дозволить оновлювати автопарк кожні 3-4 роки, замінюючи обладнання на більш сучасне, ефективне та економічне.

Якщо у вас виникли запитання щодо того, як визначити технічні характеристики екскаватора-навантажувача виходячи з потреб вашого підприємства, зверніться до фахівців компанії Цепелін Україна по телефону 0 800 300 350. Наші спеціалісти допоможуть вам з розрахунками, розкажуть про переваги техніки Cat® і ознайомлять з особливостями післяпродажного обслуговування клієнтів за стандартами Caterpillar.

Щоб зекономити ваш час на порівняння екскаватор-навантажувачів різних брендів, ми зробили це за вас! За посиланням ви знайдете порівняльну таблицю, яка допоможе вам прийняти правильне рішення.

 
до всіх статей